A kormánypropaganda elvakult gyűlöletkeltésében nem először ragadtatta magát hazugságra. Aki csak az ilyen és ehhez megtévesztésig hasonló hírportálokból szerzi a tudást, az nem is sejti, hogy fel- és kihasználják tájékozatlanságát és gyűlöl, ahogy az előíratott.

[mnky_ads id=”10551″]

Az álhír

Március 29-én jelent meg az a cikk, amely egy Franciaországban történt letartóztatásról szól. Az alábbi FB poszton jól látható, hogy egy nő képével tették még megrázóbbá az esetet, bár mára a kép nem jelenik meg a cikkhez.

https://www.facebook.com/OrigoHirek/posts/1805883439462573Sziasztok!Olyan ügyvédet keresek ,aki pro bono illetve…

Gepostet von Éva Kistaj am Samstag, 21. April 2018

A facebook-posztból kiderül, hogy a képen látható lánynak semmi köze nincs az esethez, nem francia, Magyarországon egy műtét után került éber kómás állapotba, amelyet megírt a Bors is. Akkor jelent meg a képe, innen vette át az Origó.

[mnky_ads id=”10552″]

A cikket nem jegyzi újságíró, így a kiléte homályba vész, tehát a portálnak kell vállalnia a felelősséget a történtekért.

A poszt alatti hozzászólásokból:

“Mindenféle fideszgyűlölő,és Kistaj Éva mellett szót emelő figyelmébe ajánlanék azért valamit : EZ A SAJNÁLATOS KÉP FENT VAN A FÉSZBÚKON,INNENTŐL SZABADON HASZNÁLHATÓ BÁRKINEK…LETÖLTHETŐ,TOVÁBBÍTHATÓ STB.STB…..Ezzel nem fog tudni kezdeni semmit Éva,nem fog ügyvédet találni arra,hogy hogy egy biztos buktavári pert elindítson.Az, kedves kommentelők nem megoldás,hogy saját maga álljon bele a perbe,aztán majd jön valaki,ugyanis a perindításhoz ügyvéd KELL ! Van Kistaj Évának elég baja ahhoz,hogy még itt is esetleg Pestre rohangáljon bíróságra…az Origo valószínű belátta tévedését,mert levette (?) a képet,ami már nem elérhető ezáltal….DE itt az fb-n még mindig megvan.Sorry,hogy ilyet kell írnom,de alap jogi jártasság hiányában inkább kímélje meg magát Éva egy beláthatatlan tortúrától….volt fent egy javaslat…inkább az orvosi műhiba megállapításához keressen ügyvédet,amiből akár az is “profitálódhat”,hogy olyan helyre kerülhet a lánya gyógykezelésre,ahol sikerrel járhatnak…kívánom a legjobbakat !!!”

“Hát ez már vérlázító !!! Ezeknek semmi sem szent!!!Remélem példaértékű büntetésre számíthatnak !!!”

“A linkhez nincs kép..”

“Mert később leszedték! Hány cikk van az Origón kép nélkül?”

“Lefotóztuk többen is,így maradt meg!”

“Első kérdés: Hogyan szerezték meg a képet? Második kérdés: A család hozzájárult-e a kép nyilvános felhasználására az Origo részére? Harmadik kérdés: Van-e bármilyen írásbeli (vagy egyéb ráutaló magatartás) szerződés, hogy a család engedélyezte egy cselekvőképtelen személy képének bárminemű felhasználását a fent említett médiumnak? Innen már el lehet indulni…..”

[mnky_ads id=”10553″]

(forrás: pestibulvar.hu)

Az Origo szerint Kálid, Gálvölgyi, Hernádi “közepesen ismert és sikeresnek nehezen nevezhető színész”

Az Origo szerint minden elhangzott szó Soros diktátuma volt

Ötszáz tudós védi egy társát Orbántól és az Origótól

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét