Kiállunk Melegh Attila szociológus, egyetemi docens mellett, akinek tényszerű állításait és egy civil szervezettel való kapcsolatát a politikai kampány céljainak érdekében kiforgatták – írja egy petícióban  512 ember és 8 szervezet, mind úgynevezett szakmai aláírók, egyetemi oktatók illetve szakkollégiumok.
[mnky_ads id=”10551″]
A petíció aláírói között nem csak baloldali értelmiségiek vannak, aláírta például Chikán Attila, a konzervatív Balázs Zoltán, Stefano Bottoni történész, az MTA Politikatudományi Intézetét vezető Boda Zsolt, az MTA Kisebbségkutatót vezető Papp Z. Attilát. Az aláírók között vannak határon túliak, kolozsváriak is.
[mnky_ads id=”10552″]
Melegh Attila egy 2015-ös origós nyilatkozatát nemrégiben politikai környezetbe ágyazva (sorosozás, szélbernadettezés) újraközölte a lap, majd Orbán Viktor is beemelte az évértékelőjébe. A nyilatkozat úgy szólt, hogy „Szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzák, akik jobbak, mint a hazai népesség”, mármint képzettebbek.

(Ennek egyszerű az oka. A kivándorláshoz pénz kell. Afganisztánból eljutni Európáig például 15 ezer dollárba is kerülhet, nagyjából 4,2 millió forintba. Ennyi pénzük csak azoknak van, akik képzettebbek. A nagyobb problémával küszködő országok szegényebb menekültjei általában csak a szomszédos országokig jutnak el – magyarázta akkor Melegh Attila.)

A mostani petícióban azt írják, hogy „Melegh Attila Magyarország külföldön született népességével kapcsolatban egy korábbi lapinterjúban megfogalmazott megállapításait a migránsellenes kormányzati kommunikáció ellenségképéhez igazították, és ehhez a kutató arcképét ismételten felhasználták.”

A nyilatkozat aláírói elutasítják, hogy tudományos kutatási eredményeket, kutatói nyilatkozatokat gyűlöletkeltésre, a társadalom megosztására, közvetlen kampánycélra használják.

(Forrás: Index)

Kapcsolódó:

Már nyíltan az ENSZ ellen kampányol a magyar kormány

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét