Balog Zoltán, a lemondóbajnok

Balog 2012 és 2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette, de a tavalyi választások után felálló új kormányban nem kapott posztot. A politikus akkor még parlamenti képviselő maradt, ám ősszel lemondott a mandátumáról.

A bejelentés

A volt miniszter a parlamenti mandátuma tavaly őszi visszaadása után az Orbán Viktor évértékelő beszédeit is szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöki székéből is távozik. Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát választották meg a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnökének, miután Balog Zoltán bejelentette lemondását a keddi közgyűlésen – írja az MTI értesülésére hivatkozva az Index.

Balog Zoltán végleg beadta a kulcsot, főállású lelkipásztorként keresi tovább a betevőt …..

A mostani közlemény szerint Vízkelety Mariann, aki alakulása óta tagja a szervezetnek, a közgyűlésen azt mondta, elődjéhez híven, hasonló szellemben és elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben. Mint írták, Balog Zoltán 2009. augusztus 29-től volt az egyesület elnöke, a későbbiekben tiszteletbeli elnökként tevékenykedik ott.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

1996-ban alakult

“a polgári, nemzeti és keresztény közéleti erők összefogása, a polgári értékek, erények megóvása és országos kiterjesztése érdekében. Az egyesület számos fontos és időszerű témában szervez társadalmi és szakmai egyeztetést, vitafórumot, kulturális eseményt, országos és határon túli rendezvénysorozatot a kitűzött célokért és a polgári gondolkodás kultúrájának ápolásáért.”

Ez az egyesület szervezi rendszerint Orbán Viktor évértékelő beszédét.

Balog Zoltán rátalált az elveire – az ex miniszter új köpönyeget keresgél?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük