Baranyi Krisztinának van ütőkártyája a kormánnyal szemben

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azon igyekszik, hogy a kormány atlétikai stadion-tervét a kerületiek és egyben a Budapestiek előnyére fordítsa. Van is egy ötlete….

Baranyi “igene”, azzal a bizonyos “de”-vel….

Önmagában, úgy, ahogyan a kormány gondolja, nem támogatja Baranyi Krisztina, ferencvárosi polgármester az új atlétikai stadion megépítését (erre úgy 120 milliárd forintot tervez a kormány, a 2023-as atlétikai vb-t szeretné a kormány megrendezni, de az elmúlt években egyetlen nagy sportberuházásnál sem állt meg a számláló a tervnél). De úgy már igen, ha nem csak atlétikastadion épül, hanem egy közösségi tér, közpark – írta meg a 444.hu.

https://www.facebook.com/444.hu/videos/467613464105528/

Mit kér?

Baranyi a felvételen bemutatottak szerint

Duna-parti plázzsal, az evezős pálya rendbetételével, stranddal, szabadtéri mozival, fitneszparkkal, mászófalakkal képzeli el a terület jövőjét. Ezen kívül óvoda és új rendelőintézet építését is várja a kormánytól, csak ezekkel a feltételekkel támogatja az általa vezetett IX. kerület a stadionprojektet

– derül ki a 444.hu tudósításából.

atletikai-stadion
illusztráció: 444.hu

A kerületnek egyetlen ütőkártyája van a kormánnyal szembeni küzdelemben, a projekthez át kellene engedniük egy önkormányzati telket.

Jövő héten dönt a fővárosi közgyűlés az ügyben, ami után a kormány-oldalon pattog a laszti. Úgy tudni, hogy a kormány hajlandó egyezkedni a beruházás részleteiről, de Baranyi tervét most ismerik meg. A fővárosi közgyűlés a jövő hétre ígért döntést az atlétikai stadionról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük