Belebukott a parkolási csalásba a karcagi rendőrkapitány – Hétköznapi korrupció

Hetek óta pörög a hálón Teleki Zoltán rendőr alezredes karcagi rendőrkapitány ügye, aki arra kérte kollégáit, ne büntessenek bizonyos fontos elvtársakat. Itt a végjáték.

A kapitányt megbuktató  telefonbeszélgetésben

a helyi kórház igazgatónőjét akarta mentesíteni, aki nem mellesleg a helyi önkormányzat fideszes képviselője is.

Az Index hozta először a hírt, mivel náluk landolt a bizonyító erejű  hangfelvétel, amin Teleki éppen csuklóztatja egyik beosztottját, aki meg merte büntetni a fent említett főorvos-asszonyt. A büntetés egyébként jogos volt, hiszen a doktornő egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkot jogtalanul.

“Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen” (…)Szerinted ez szabályos? Évek óta előrevetetem a rendőröket, mert megérdemlitek, mert mi a közt szolgáljuk!

Nem szeretnénk álszenteskedni, de mi ez, ha nem a velünk élő korrupció?

Itt a vége?

A sajtó nem hagyta elülni az ügyet, kivételesen ez a szenzáció nem három napig tartott. Alighanem ezt látta be maga az eset főszereplője is és lemondott beosztásáról.

A hírt az MTI, tőle szokatlan szűkszavúsággal  közölte:

“Lemondott kapitányságvezetői tisztségéről Teleki Zoltán, Karcag rendőr kapitánya – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.  A karcagi kapitányság vezetésével augusztus 16-ai hatállyal Karsai Lajos őrnagyot, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetőjét bízza meg Urbán Zoltán László megyei főkapitány.”

Hasonló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük