A Belvárosban Juhász Péter visszalépett a képviselő jelöltségtől. Az a Juhász Péter, aki az elmúlt 8 évben lehetetlent nem ismerve dolgozott azon, hogy leleplezze az V. kerületben folyó ingatlanpanamákat, bizonyítékokat szerezzen arra, hogy a korabeli polgármester Rogán Antal és famulusai, hogyan kótyavetyélték el a kerület értékes ingatlanjait, lopták szét és herdálták el a kerület közútjainak és köztereinek felújítására rendelkezésre álló EU-s pénzeket.
[mnky_ads id=”10551″]

Ment a kotyavetye

Utóbbi ügyben- a Belváros Szíve program keretén belül végrehajtott korrupciós ügyekben az OLAF is vizsgálódik. Azt is tudjuk, hogy a legértékesebb vendéglátó helyek és üzlethelyiségek fillérekért kerültek Rogán baráti körének tagjaihoz, és azt is sejti mindenki, hogy emögött nyilván nem Rogán önzetlen baráti szeretete, hanem a titokban kialkudott üzleti részesedése állt. Juhász mindezért vállalata a rendőrségi meghurcoltatást, a folyamatos vegzálást, család tagjai életének megkeserítését. És ő derített fényt Rogánék fényűző, saját legális jövedelmükből semmiképpen nem fedezhető életformájára is. Minden, amit az V. kerületben folyó kormánypárti maffia működéséről tudunk – Juhász Pétertől tudjuk. Ha ő nem dolgozott volna az elmúlt 8 évben, lehetetlent nem ismerve, akkor ma nem is lenne kérdéses, hogy a kormánypárti jelölt nyeri ott a választást. Ám Juhász Péter egymagában képes volt megingatni a biztosnak látszó képviselői széket. 
[mnky_ads id=”10552″]

Karaktergyilkosok


Hogy igaz-e, amit most a kormánypárti sajtó terjeszt róla, nevezetesen, hogy bántalmazta feleségét, arról fogalmam sincsen, és ebben nem is szeretnék állást foglalni. Azt azonban különösnek találom, hogy az erről szóló iratok a bíróság szigorúan védett irattárából kerültek. ki. És még egyetlen lépés nem történt annak kiderítése érdekében, hogy vajon hogy kerültek a nyilvánosság elé szigorúan védett információk. Gondolom, mire véget ér a kampány, már egyáltalán nem fogja érdekelni a kormánypropagandát, hogy valójában mi történt a Juhász családban. Hiszen az egésznek nincs más célja, mint Juhász politikai tönkretétele. Az ilyen karaktergyilkos propagandának éppen abban rejlik az ereje, hogy mindenki azt hisz el belőle, ami korábbi meggyőződését valamint jelenlegi érdekeit erősíti.

És a kormánypárti karaktergyilkos propaganda ismét csak elérte célját. Sikerült a legtöbbet dolgozó, legesélyesebb jelöltet kicsinálniuk. És akármilyen szomorúan hangzik is, most a többi ellenzéki jelölt azon a gesztenyén osztozkodik, amit Juhász kapart ki. Márpedig amíg a magyar demokratikus ellenzék nem tanulja meg a méltányos, autonóm és szolidáris viselkedést, még akkor is, amikor a saját, közvetlen érdekeiről van szó, addig nem fogunk kikászálódni ebből a közéleti-politikai mocsárból.

Hangsúlyozom, fogalmam sincs mi igaz ebből a zaklatási ügyből, ám irodalmi élményeimből és hétköznapi tapasztalataim alapján mindkét esetre bőven láttam példát: arra is, hogy igazságtalanul hurcoltak meg és tettek tönkre valakit és az ellenkezőjére is. Mindenesetre a népítélet a legborzalmasabb.

[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Juhász Péter élő adásban visszalép!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét