Bencsik Gábor: „nem az a töltelék van mostanában a palacsintában, mint amire számítottunk, valljuk be”

Matolcsy György hétfői lesújtó kormány-kritikája után Bencsik Gábor, a Demokrata újságírója is értékelte Magyarország helyzetét. Azt írta Facebookon: nem lehet mindent a háborúra és a szankciókra fogni, ráadásul a tanárok elégedetlensége is jogos. Mielőtt azt gondolnánk, hogy “apa, kezdődik”, érdemes nem elfelejteni, hogy mindkét úriember részese volt és a mai napig tevékeny harcosai annak a kurzusnak, ami előállította és fenntartja azt, amit most kritizálnak.

Megvilágosodás, vagy…?

Bencsik szerint -ma: 2022. 12. 06-ám- nem lehet mindent a háborúra és a szankciókra fogni, ráadásul a tanárok elégedetlensége is jogos.

„Nem az a töltelék van mostanában a palacsintában, mint amire számítottunk, valljuk be. A tanárbérek ügye jó régóta el lett hanyagolva, most aztán, a legrosszabbkor egyszerre ránk szakadt, a jogos indulatok tüzével már a kormánybuktató szándékok kazánját fűtik, egyre hevesebben”

– írta. Hozzátette, hogy az „év eleji pénzosztások” is meglökték az inflációt, a globális inflációs nyomásra pedig senki nem számított.

„Az ársapka működése akadozik, a kristálycukor például tényleg eltűnt, és senkit nem tesz boldoggá, ha nincs, de olcsón”

– tette hozzá.

És most minderre az üzemanyagmizéria, ami igazán ütős dolog, ilyen már nagyon hosszú ideje nem volt. Persze, háború, persze, szankciók, ez mind igaz is, de mindent nem lehet azokra fogni. Gubanc van, nem is kicsi. Bogozni kellene

– zárja sorait.

A hozzászólásokból….

“Nem azért szavaztam a Fideszre hogy rögtön kétségbessek mihelyt problémák merülnek fel. Még mindig inkább ők mint az ellenzék. Végig kell gondolni, hol tartana most az ország ha Gyurcsányék vezetnék. Ki kell várni a rossz idők végét. Ennyi.”

“Megvilágosodtál Gábor? Mi van?”

“Lehet, hogy már mindenki kormányt akár buktatni?”

“A pedagógusok bérének és az oktatás rendezéséhez nem kellene, hogy megbukjon a kormány, pont ezzel erősítené magát. Kérdés, felismerik-e.”

“A MOL bejelentette, hogy már növekszik a termelés, napokon belül helyreáll a rend. Cukor van, legfeljebb nem az ársapkás, bár nekem még mindig jutott az is. Igaz, nem tudok spájzolni, max. 2 kiló egyszerre. Olaj mindenütt. Ársapkás hús mindenütt. Az agitátor meg nem tanár, mindegy, hogy azért nincs ott mert felmondtak neki, vagy azért mert tüntet. A tanári pályát nem most tették tönkre. A 80-es években kezdték, amikor a semmire sem alkalmas, tájékozatlan, minimális tudással rendelkezőket vették fel tanárnak. Ezek most a hangadók! A folytatás a 2006-10 körüli százezres nagyságrendű felmondásokkal folytatódott. Az alja maradt, azok nem kellettek a piacon. A java lett pálya elhagyó. Most ezt helyrehozni bizony nehéz. A tanárok – többségben vannak – tanítanak, a szemetje az utcán mutogatja magát a hozzá hasonló színvonalú ócska kis taknyosokkal.”

“Örülök, hogy nem hullanak bombák és rakéták.”

“„Szembe kell nézni azzal, hogy a pénzügyi, makrogazdasági mutatóink az Európai Unióban az első-második legrosszabb helyen vannak. Jövőre már a legrosszabb lesz, mert a 15–18 százalék között várható infláció a legmagasabb lesz az Európai Unióban. Szembe kell nézni azzal, hogy ha Magyarország nem változtat a gazdaságpolitikáján, ha nem hajt végre kétharmados gazdaságpolitikai fordulatot, akkor elveszíti az évtizedet, stagnálás, stagfláció következik. Ez most még visszafordítható, jövőre már nem.””

“Az írás célja….”

Bencsik Gábor kapott hideget-meleget” buborékától, ezért így magyarázta a fenti írását:

Az írás célja – Időnként megkérdezik, hogy ezt vagy azt a bejegyzést miért tettem ki, mi a célom vele. Nos, a legtöbb bejegyzés célja ugyanaz a számomra: kísérlet a jelenségek írás általi megértésére. Azt gondolom ugyanis, hogy a jó írás nem “megmondása” a dolgoknak, inkább a megfogalmazáson keresztül a megértésre törekvés. Ha az ember az írás segítségével önmagán kívül helyezi, önálló életre bocsátja a saját gondolatait, sokkal jobban megismeri azokat, a helytállókat és a téveseket is. Többet megtud a világról. (Éppen ezért köszönöm a jó szándékú kommenteket, a velem vitatkozókat is. A gyalázkodók meg magukat minősítik.)

Pin It on Pinterest