Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt években csak a Fidesz-közeli kevesek gazdagodtak, míg sokan elszegényedtek. A párt ezért igazságosabb adórendszert ígér, valamint a családi pótlék, a gyes és a nyugdíjminimum összegének megemelését.

[mnky_ads id=”10551″]

Milliárdok néhány kézben

Schmuck Erzsébet kedden a fővárosi Kálvin téren tartott sajtótájékoztatóján bírálta a kormányt és tagjai rokonainak gazdagodását.

Mint fogalmazott, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csupán a fűtött medencéje után fizet félmillió forintos rezsit havonta. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János termőföldje mellett „kastély nőtt ki”, a miniszterelnök veje, Tiborcz István korrupciógyanús közbeszerzéseken nyert pénzeket, Mészáros Lőrinc vagyona pedig százmilliárd forinttal növekszik egy év alatt – sorolta.

[mnky_ads id=”10552″]

Bérlakásprogramot indítana az LMP

Eközben számos család küzd napi megélhetési problémával vagy veszítheti el a lakását – jelentette ki.

Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője szerint egyszerre van bér- és lakhatási válság, és miközben az emelkedő albérlet- és ingatlanárak szorítják az embereket, a főváros IX. kerületében harmadáron juthatnak lakásokhoz a városvezetéshez közel állók, az I. kerületben pedig töredékáron adják bérbe az ingatlanokat.

Az LMP ennek véget vetne, és átfogó bérlakás-programot indítana – közölte a képviselőjelölt.

Schmuck Erzsébet kérdésre azt mondta: nem szüntetnék meg a családi otthonteremtési kedvezményt, hanem átalakítanák, hogy többen vehessék igénybe. Megemelnék például a használt lakások után nyújtott támogatás összegét.

(Forrás: MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét