Bogdán László lemosta Orbán ajánlatát – Szülőszoba helyett egyetemre küldené a cigány lányokat!

Bogdán László, a Baranya megyei Cserdi polgármestere egy mondattal lemosta a pályáról Orbán Viktor és a teljes Fidesz-agy javallatát. A fiatal cigány lányoknak az iskolapadot ajánlja a szülőszoba helyett.

Tanulj és utána szülj!

Cserdi lakóinak több mint 70 százaléka cigány. A falu tisztaságát, közösségépítési programját és munkanélküliség-kezelését bármelyik “magyar” település megirigyelheti. Bogdán László polgármester teljes mellszélességgel kiáll választói érdekeinek képviseletéért. Úgy véli, hogy nem a családalapítás az útja annak, hogy a helyi fiatalok jobb körülmények között élhessenek, hanem a tanulás.

A gyerekvállalás egy életre kiható, komoly döntés, amit felelős emberek hozhatnak meg. Ehhez óhatatlanul szükség van a körülmények, a lehetőségek ismeretére. Minden erejével támogatja a fiatalokat, akik már eddig is számos megsüvegelésre méltó eredményt értek el az általános- és középiskolában. Folyamatosan járja a családokat és iskolát:

“Ne szülni menjetek 17-18 évesen,hanem Főiskolán és Egyetemeken képezzétek magatokat, mert képesek vagytok rá!”

Tanácsát sokan megfontolják a faluban, egyre több gyerek és szüleik gondolják úgy, hogy a jelenlegi helyzetükből az egyetlen  kitörési lehetősége a tanulás.

(forrás: hir44blogspot.hu)

Kapcsolódó

Egy magyarmentő cigány élete és halála

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük