Kiemelt hírek

Bolond vasárnap, újabb BKK szégyen

busz

Az ember azt hinné, hogy a tahó figyelmetlenségnek is van határa, pedig nincs. Az alábbi hírt olvasva, amit tévedések elkerülése végett szó szerint adunk közre, azon gondolkodunk, vajon a  Katinyi park után mikor indít ez az ízlésficamos cég nosztalgia járat mondjuk Abdára az egykori tömegsírhoz amibe Radnótit is elkaparták.

BKK közlemény

“Május 5-étől vasárnaponként is elindulnak a nosztalgiajáratok. Ezen a napon vár titeket az új útvonalon – a Deák Ferenc tér és a Katinyi mártírok parkja között – közlekedő N19-es jelzésű 611-es favázas nosztalgiavillamos. Sőt az N109-es nosztalgiabusz is kigördül a kocsiszínből, amely most vasárnap az Ikarus 180 típusú autóbusz lesz – a gyár első sorozatban gyártott csuklós autóbusztípusa. A különleges élmény tehát garantált. ? A részletes menetrendekért keressétek fel a https://bkk.hu/nosztalgia oldalt.”

Azért ez egy kicsit húzós megfogalmazás, még akkor is ha nem a járat tényével van gond, inkább a fogalmazással.

Ez történ ott és akkor

A tömeggyilkosságot a szovjetek azon lengyel (főként) tartalékos katonatisztek ellen követték el, akik a második világháború kirobbanásakor, 1939 szeptemberében a Lengyel Köztársaság keleti területein védték hazájukat az országba hadüzenet nélkül betörő szovjet agresszor ellen. (Ezzel gyakorlatilag lefejezték a lengyel értelmiséget, hiszen tartalékos állományban jobbára a középosztálybeli férfiak szolgáltak.) Wikipédia.org

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Elindult az adventi fényvillamos Budapesten

 

About Author

Szólj hozzá!