Börtönbe az összes mocskos állatkínzóval!!! - Városi Kurír

Sorting by

×

Börtönbe az összes mocskos állatkínzóval!!!

A Szurkolók az állatkínzás ellen nevű csoport nem először bizonyítja be, hogy szívükön viselik a bántalmazott, “állattalan” körülmények között tartott kutyák sorsát. Az alább leírtakra a közösségi oldalukon bukkantunk.

Hirdetés

“Rohadtul gusztustalan egy világ ez,

tele féreg emberekkel, akik azt hiszik, bármit megtehetnek. Hát nem, nem tehettek, mert megtalálunk Titeket, és százszorosan adjuk vissza, amit elkövettetek!

Szóljon ez a történet most minden szaporítónak,

aki olvassa ezt és vonjátok le a következtetéseket ingyenélő rohadékok: megtalálunk, megállítunk, és addig megyünk, amíg még azt is megbánjátok, hogy megszülettetek!

Bejelentést kaptunk, hogy egy állatbarát eldöntötte; szeretne magához venni egy kis blökit, és el is indult megvenni az álomfajtát, egy uszkárt. Kiválasztotta a kis maszatot, haza is vitte, mindenki happy – így kéne lennie ugyebár. Nem így volt, a történet teljesen máshogy alakult… A kiskutya beteg lett, nem részletezzük mi minden baja volt, az eljárás miatt, ami tegnap indult, nem mondhatunk el minden információt. A lényeg, hogy a kiskutya, aki a boldogságot okozta ennek a gazdinak, másfél hét alatt meghalt. A gazdi ezt nem hagyta annyiban, tudni akarta, miben halt meg a kiskutya, majd az okok kiderítése után hozzánk fordult.

Délután el is indultunk a helyszínre, amit pedig ott találtunk…

Azonnal hívtuk a rendőrséget, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy ilyen segítőkészek és alaposak voltak, száz százalékosan mellénk álltak, hajnalig talpaltak és intézkedtek velünk együtt.

A körülményekről most szűkszavúan nyilatkoznánk, ha már ott tart az eljárás, képeken keresztül, de ti is láthatjátok majd, mi volt ott… Elég annyi, hogy már a szagot is nehéz volt elviselni, egy tenyésztő kutyáiról nem lógnak a szaros, hugyos, saras csomók, nem ennyi kutya van összezárva egy-egy kenelbe. Egy tenyésztőnél minden kutya előtt van élelem és víz, nem csak némelyiknek, nem száz éves pókhálók és dzsuvák virítanak a szoptatós vagy vemhes anyakutyák helyén és hát nem csak néhány kutyának van chipje és oltása. Sorolhatnánk még, de egyenlőre elég volt ennyit még feleleveníteni is az emlékeinkből…

Az intézkedés nem minden részletével értettünk egyet,

ilyen az, hogy volt néhány kutya, akit nem hozhattunk el, az okot pedig alaposan átgondolva, a kutyák bizonyos(!!) érdekeit nézve megértettük vagy talán inkább elfogadtuk. Nem öt, de nem is csak tíz kutya elhozataláról volt szó, ha még lenne is ennyi ideiglenes befogadónk, akkor sem tudtuk volna kihelyezni őket, hiszen ezeknek a szerencsétleneknek nem ismert az egészségi állapota, könnyen lehetnek betegek. De a megoldás megszületett, köszönhetően annak a néhány menhelynek, akik félre tettek minden gondot, amivel küzdenek, és csak ezeknek a kutyáknak a jó létét nézve összefogtak és beleálltak velünk együtt ebbe a történetbe.

A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány-German Shepherd Rescue Foundation-hez került 5 német juhász, a Kóborka Állatvédő Egyesület fogadott 6 uszkárt, valamint az Ürömi Állatotthon 9-et.

Köszönjük mindenkinek, aki ott volt,

többen a fontos programjukat teljesen félretéve dolgoztak velünk hajnalig, a menhelyeken túl köszönjük a Segítő kezek az Állatokért-nek és a bejelentőnek, hogy végigvitték velünk ezt az éjszakát. Az Állatmenhely Nyílt Alapítvány Cegléd is azonnal felajánlotta a segítségét, de a szállítási és időproblémák miatt meg tudtuk oldani nélkülük is, de maga a gesztus is példa értékű.

Ez az összefogás ereje emberek, együtt tudunk nagyot alkotni, és menni tovább, egy ember nem tudja megváltoztatni a világot, de sok ezernek már nyoma marad! Minden fejleményről tájékoztatunk Titeket, ahogy halad előre az ügy, zárómondatként pedig a bejelentő szavait idéznénk:

„A kiskutyám halála nem ok nélkül történt. Miatta menekültek meg a többiek”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.