Sorting by

×

Bősz Anett lesz a Demokratikus Koalíció főpolgármester-helyettese

Amolyan helycserés támadás lesz a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója és a fővárosi önkormányzatban elfoglalt főpolgármester-helyettesi poszt között.

Gy. Németh Erzsébet, a DK eddigi fővárosi képviselője

fővárosi frakcióvezetője és főpolgármester-helyettese április 3-án országgyűlési mandátumot szerzett a választáson, ezzel pedig összeférhetetlenné vált korábbi pozícióival.

A Demokratikus Koalíció elnöksége szombaton úgy döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz.

A DK főpolgármester-helyettesnek Dr. Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli.

Bősz Anett: Köszönöm a főpolgármester-helyettesi jelölést!

“Megtiszteltetés, hogy Gy. Németh Erzsébet után, aki parlamenti feladatait kezdi meg, ebben a formában folytathatom a közéleti munkám. Hiszem és tudom, hogy a főváros és az agglomeráció tudatos és jól tervezett együttműködése a közép-magyarországi régió következő 30 évét dönti el. Ebben a fenntartható fejlődés, az infrastrukturális előrelépés, valamint a gazdasági-társadalmi folyamatok segítése éppúgy benne foglaltatik, mint a kultúra, a szociális kérdések vagy a sport és szabadidős tevékenység. Ha Budapest és a gyűrűagglomeráció a jövőben nem zéróösszegű játékokban gondolkodik, úgy cselekszünk közösen, hogy együtt léphessünk előre, 2050-ig bezárólag egészen más jövő elé nézünk. Eddig az időpontig ugyanis, egészen a Velencei-tó vonaláig közlekedési és társadalmi szakemberek azt prognosztizálják, hogy a magyar társadalom 50 százaléka fog élni. Ez a folyamat zajlik, ez a folyamat megállíthatatlan. Rajtunk múlik, hogy a környezettudatos közlekedési hálózatot, a fenntartható fejlődés követelmeihez felnőni kész gazdaságstratégiai fejlesztési tervet és az itt élők szabadidős igényeit tudjuk-e szolgálni. Azon leszek, hogy így legyen.”

Karácsony Gergely főpolgármestert nem lepte meg a DK jelölése

“Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen. Üdv a fedélzeten, Anett!”

Budapesti hétköznapok

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.