Bruszt László: A “magyar járványdiktátor” – Orbánék elhanyagolták az egészségügyet, ezért uralniuk kell a közbeszédet

Bruszt László, a CEU volt rektora küldött véleménycikket a Project Syndicate-nek. “A magyar járványdiktátor” című publicisztikában a szerző arról ír, hogy a járvány kezelésében életbevágó a szabad információáramlás és a nyilvános vita.

…az információkhoz való hozzáférés fontossága….

A felhatalmazási törvény, amely korlátlan idejű rendeleti kormányzást tesz lehetővé, épp az ellenkező hatást váltja ki. Bruszt szerint a törvény konkrétan veszélyezteti a magyarok életét azzal, hogy csökkenti az információkhoz való hozzáférést; éppen ez okozta a vírus elszabadulását Vuhanban is.

Orbán uralni akarja a járványról folyó közbeszédet, mivel tudja, hogy kormánya súlyosan elhanyagolta az egészségügyet

– állapította meg a szerző. Az új törvénykezés épp ezt szolgálja a “valótlan” hírek terjesztését fenyegető börtönbüntetéssel, ami orvosokat és újságírókat is elhallgattathat, de így elfedheti a bajokat.

 

Bruszt szerint minden, a járvány leküzdését szolgáló intézkedést ilyen törvény nélkül is meglehet hozni. Az jólinformált állampolgár sokkal engedelmesebb, így könnyebb a válság kezelése. Bruszt felidézte, hogy Orbán (Donald Trumphoz hasonlóan) kisebbítette a járvány jelentette fenyegetést kezdetben, majd megpróbálta úgy beállítani, mintha külföldiek terjesztenék.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Bruszt László: A “magyar járványdiktátor” – Orbánék elhanyagolták az egészségügyet, ezért uralniuk kell a közbeszédet

  • 2020.11.23 - 11:22
    Közvetlen hivatkozás

    Brunszt László egy súlyosan elfogult a hübrisz örvényeiben fuldokló liberális jogász. Sajnos ezek az emberek gyengítik, erodálják a magyar jogi kultúrát.
    Borzasztó!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük