Budai Gyula, aki jelenleg amellett, hogy fideszes országgyűlési képviselő, a külügyminisztérium külpiacok fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa cím tulaja szerint az ítélőtábla arra kötelezte Czeglédy Csabát egy közös peres ügyükben, hogy 15 napon belül fizessen 85 ezer forintnyi perköltséget. Ez elmaradt, így végrehajtatná az ügyvéd-politikuson.

„Gyurcsány ügyvédje pert vesztett, de tojik a bírósági ítéletre, nem fizet – Budai Gyula végrehajtót küld rá”

– írja a Pesti Srácok.

- Hirdetés -

„Czeglédy Csaba egy éve nem hajlandó kifizetni kevesebb mint 100.000 (azaz egyszázezer) forintnyi perköltséget Budai Gyulának, holott a bíróság jogerősen kötelezte rá.

A cikk szerint a Fővárosi Ítélőtábla még tavaly decemberben

„utasította el teljes egészében Gyurcsány Ferenc szektapártjának személyiségi jogi keresetét Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő, a külügyminisztérium külpiacok fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa ellen”.

Az ügyben a másik felperes Czeglédy Csaba volt,

– írta a portál – aki csaknem teljes egészében, kilencven százalékban lett pervesztes, ezért őt az ítélőtábla arra kötelezte, hogy 15 napon belül fizessen 85 ezer forintnyi perköltséget Budai Gyulának.

A Pesti Srácok szerint az ügyben arról volt szó, hogy Budai igazat mondott-e akkor, amikor kijelentette, hogy Czeglédy Csaba egy olyan bűnszervezetet irányított, amely több mint hárommilliárd forintot tüntetett el, és kampánypénzt gyártott az MSZP-nek és a DK-nak.

Az Index akkor azt írta a témáról, hogy miután egy kormányülésen döntöttek az úgynevezett Czeglédy-károsultak kárpótlásáról, Budai Gyula is megszólalt, és azt mondta, hogy Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc strómanja, a feladata pedig az volt, hogy pénzt gyűjtsön a volt miniszterelnöknek és pártjának, a DK-nak. Emiatt a kijelentése miatt perelte be a DK az egykori elszámoltatási kormánybiztost, nem pedig a Czeglédy ügyében jelenleg is zajló eljárás megítélését kérve a bíróságtól.

Czeglédy verziója ugyanarról….

Az index megkereste Czeglédy Csabát, aki szerint

Budai Gyula és a Pesti Srácok állításával szemben nem vesztettem el a pert, egész egyszerűen annyi történt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla kevesebb, összesen százezer forintos sérelemdíjat állapított meg a részemre, mint amennyit én követeltem

Elmondta, hogy ilyenkor a bírósági gyakorlatnak megfelelően őt terheli a perköltség, amelynek összege 85 ezer forint volt, amit ő nem is vitatott, ugyanakkor élt jogorvoslati jogával, amiről az alperes Budai Gyula ügyvédje és az ő jogi képviselője egyeztetett is. Czeglédy szavait a két ügyvéd között zajlott március 7-i levélváltás igazolja, amiben Budai ügyvédje elismeri, hogy nem ő, hanem védence tartozik 14.275.- kemény magyar forinttal Czeglédynek.

„Miközben önnek nyilatkozom, az ügyvédem éppen felveszi a kapcsolatot Budai úr ügyvédjével, és felkéri arra, hogy szíveskedjen felfrissíteni ügyfele emlékezetét, lehetőleg annyira, hogy ezt a téves nyilatkozatát tisztázza. (…) Ha azon ugrálunk, hogy ki tartozik kinek, akkor éppenséggel ő nekem, így az általa említett végrehajtási eljárás is értelmezhetetlen.”

Jó lehet még az év vége Budainak….

Czeglédy Csaba most azonnal nem tart igényt a százezer forintos sérelemdíjára Budaitól, mindenképpen megvárja a Kúria döntését a jó hírnevéhez fűződő ügyben. kissé pikírten azért megjegyezte:

Ha azonban Budai Gyulának így karácsony előtt szüksége van a 85 ezer forintra, akkor készséggel átutalom neki ezt az összeget. Noha ő jobb anyagi helyzetben van, mint én, semmiképpen sem szeretném, ha hiányt szenvedne az ünnepek idején

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét