Budakeszi szappanoperája Illényi Katica dicstelen főszereplésével tovább folytatódik

Tegnap adtunk hírt a botrányszagú Budakeszi díszpolgár-választásról, ahol addig hekkelgettek a fideszesek, ameddig  Illényi Katica hegedűművész nem lett a győztes. A művésznő ezzel a győzelemmel sok tisztelőt vesztett.  

A létező legbutább ajánlásokkal,

de erős fideszes politikai hátszéllel „bizottságilag” sikerült úgy intézni, hogy egyetlen helybéli lokálpatrióta jelölése se kerülhessen az önkormányzati testület elé. Így egyhangúlag választották meg, Illényit holott még kormánypárti alpolgármester ajánlói sem tudtak felmutatni semmit, amit városukért tett.

A helyi rendelet szerint

„Budakeszi Díszpolgára cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely jelentős eredményt hozó munkájával, egész életművével a város fejlődése, hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett és példamutató emberi magatartása miatt egyébként köztiszteletben áll.”

Helyi, igazi lokálpatrióták nem kellettek

Ebben nincs olyan betű, amelynek Illényi megfelelne. A köztisztelet különösen necces, mert 10-ből 11 budakeszi lakos még sosem hallott arról, hogy a művésznő ott lakna. Az önmagában is botrány, hogy egy, a Csenger-Zalán Zsolt fideszes parlamenti képviselő és két kevéssé éles helyi fideszes alpolgármester – mindenki más szégyellte – által tolt jelölés nyomán kizártak minden helyi lokálpatriótát.

Cikkünk megjelenése nyomán Bakács Bernadett fideszes alpolgármester, aki a kultúráért is felel, írásban arról tájékoztatta  a Városi Kurír szerzőjét, hogy „hazudtunk”, Illényi Katica nem vett házat, mindössze pár éve albérlő Budakeszin. Így ebbéli minőségében kaphatta meg a lényegében életműdíjnak számító városi kitüntetést. (Fogalmunk sincs, hogy ezzel a közléssel mit kívánt elérni az alpolgármester.)

Figyeljünk, kedves olvasók! Hol keres legközelebb albérletet Illényi Katica, ahol még nem díszpolgár? A cikk szerzője a kormányhivatalhoz fordult állásfoglalásért, hogy egy önkormányzat hozhat-e saját rendeletének tartalmával ellentétes határozatot – egy albérlő kedvéért akár. Visszavonható-e a jogsértéssel kiadott cím? A hivatal esetleges válaszáról tájékoztatjuk olvasóinkat. Illényi esetleg még lemondhatna a címről, de annyi meló van már benne…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük