Politikai extraprofit az extrabuktából

Ritka az a vállalkozás, amelyik élete legnagyobb bukásából élete legnagyobb bevételét -extraprofitját- képes szakítani. Márpedig az egyesített ‘ellenzéknek’ ez 2022 tavaszán sikerült. Pusztán azzal, hogy az eddigi 5 helyett most már 7 párt osztozkodik az egyébként kisebbé vált ellenzéki tortán, sikerült nekik 3 milliárd forinttal több pénzre igényt tartaniuk. Ez azért van, mert a létszámarányos juttatásokon túl minden frakció alapdíjat is kap.

„Eltűnt Karácsony Gergely, már 24 órája nem ad magáról életjelet…” – Deák Dániel szétaggódja magát!

Deák Dániel az aktuális mindenkire uszuló visszatért Karácsony Gergely nevű projektjéhez és árgus szemmel figyeli a főpolgármester minden rezdülését. Szerdán reggel azért kezdett aggódni, hogy „hová tűnt”?

Ennyi pénzért megérte Orbán miniszterelnök szájában turkálni! – Fogas a kérdés….

Jól jönne 1.300 millió forint? Hadházy lépviselő megtalálta a tuti receptet, amihez nem kell más, csak Orbán-közelinek lenni. „tökéletes recept lehet 1,2 milliárd megszerzésére: találj ki valami kamu kutatóintézetet, EU-s pénzből építsd meg, a kutatás miatt ne fájjon a fejed, csak kívülről nézzen ki jól a dolog 5 évig, aztán add el az egészet, majd a kapott milliárdot kacagva tedd zsebre.” Hozzátesszük: add meg belőle a királynak, ami történelmileg jár neki, különben egyszer volt Budán kutyavásár….

A konstruktív hozzáállás – (Ha ti normálisak vagytok…!?)

Szíjjártó Péter vezető magyar vakcinaforgalmazási szakember (ráérő idejében külgazdasági és külügyminiszter és a helyreállítási operatív törzs főnöke), a minap Portugáliában járt részben karitatív, részben üzleti ügyben, amennyiben 200 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adott el Portugáliának. A bevétel 365 ezer euró, vagyis nagyjából 130 millió forint. (Az útiköltségről, szállítási kiadásról, napidíjról, az Astra-Zeneca eredeti beszerzési költségéről nem szól a fáma). Csak konstruktívan!

Blöffölj nagyot, hogy az ellenfélnek elakadjon a szava – A MÚOSZ-t bírálja az új „magyar nemzeti” médiaszövetség

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) eladta a tihanyi újságíró-üdülőjét. A liciten a DT. Invest Kft. tette a legmagasabb ajánlatot, ami 900 millió forint volt (az üdülőre eső vételár: 625 millió Ft, a strandra eső vételár: 275 millió Ft volt) – írta meg az Átlátszó.