“…nukleáris rulett, amit a kormány játszik…” – Paks2 botrány: törésvonalra akarják építeni az erőművet

Az osztrák kormány megrendelésére készült szakértői tanulmány szerint a paksi telephely a magyar szabályozás és a nemzetközi ajánlások alapján nem alkalmas atomerőmű létesítésére – írta két éve Jávor Benedek közösségi oldalán.  Hétfő reggel publikáltak egy friss a jelentést, amelyben az ausztriai szakértők továbbra is kétségesnek tartják az erőmű telephelyének alkalmasságát.

Orbán újra hátsót csinált a szájából? – A fideszesek megszavazták az orosz gázembargót és Paks 2 leállítását az Európai Parlamentben!

Nem tudni, mi lehetett az Orbán-ukáz, de a hat fideszes EP-képviselő teljesen szembement az Orbán Viktor által eddig képviselt szankciós politikával, hiszen a miniszterelnök a választás előtt azzal kampányolt, hogy a kormánya megakadályozza a gázra és olajra kivetett szankciókat, és a paksi beruházást is az oroszokkal kívánja folytatni.

Szijjártó “hazai használatra”: “Paks2 építését nem állítjuk le“, az orosz Beruházási Bankot sem tiltjuk ki….

A Gazprom sem szerepel az uniós szankciós listán, “ezért nincsen ok arra, hogy kételkedjünk a korábban megkötött földgázszállítási szerződés betartásában” – jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy szerdai sajtótájékoztatón.

Márki-Zay a rezsicsökkentésről, és Paks 2-ről

Miközben a kormánymédia folyamatosan arról beszél, hogy Márki-Zay óriási veszélyt jelent, mert eltörölné, a rezsicsökkentésre, az összekapaszkodó ellenzék miniszterelnökjelöltje nem győzi hangoztatni, hogy az egyenlő lenne a politikai öngyilkossággal, tehát a rezsicsökkentés marad.