Polgári engedetlenség 2021 Magyarországán: olvassunk a főtereken tömegesen sze@#ális felvilágosítással foglalkozó könyveket!

Tegye fel a kezét, akinek eszébe jutott, hogy a XXI. század Magyarországán polgári engedetlenségnek számít, ha nyilvánosan a regnáló kormánynak nem tetsző könyv, újság, plüssjáték van egy honpolgárnál! Megjelent a kormány által gyermekvédelminek nevezett új törvény végrehajtási rendelete – közölte pénteken a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.

Tovább

Hungarikum! Miniszterelnökségi válasz arra, hogy miért vonták vissza a névtelen adományozás tilalmáról szóló rendeletet!

Két hete adott ki a kormány egy rendeletet, amivel kötelezte a civil szervezeteket, hogy évente közzétegyék az adományozóik nevét. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a péntek esti Magyar Közlönyből azonban kiderült, hogy eltörölték ezt a rendeletet.

Tovább

Hadházy: ismét egy olyan rendeletet hozott a kormány, amit nem szabad betartani

Ahogy arról beszámoltunk, az Orbán-kormány újra elővette a civilszervezetesdit, miután az Unió elkaszálta a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017-es törvényt, mert ellentétes volt a tőke szabad mozgására vonatkozó rendelkezésekkel, valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának több cikkelyével – ezek a magán- és a családi élet tiszteletben tartásához való jogot, a személyes adatok védelméhez való jogot érintik. 

Tovább

Papír van az újranyitás menetéről: megvan, mikor nyitnak az iskolák és lépnek életbe az új boltszabályok

Szombat délután megjelent a Magyar Közlönyben a védelmi intézkedések meghosszabbításáról, valamint a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló, illetve az iskolák megnyitásáról szóló rendelet. A rendelet szerint a jelenleg érvényben lévő védelmi intézkedéseket április 8-ig fenntartja az operatív törzs javaslatára kormány.

Tovább

Reszkess vírus! Jön a parancs! – A rendeleti kormányzás erényei és páratlan lehetőségei

A felhatalmazást a kormány megkapta! Éljen vele! Nem elég ha Orbán Viktor kijelenti, sőt rendeletben rögzíti, hogy az orosz és a kínai vakcinák jók, és az OGYI-nek coki! Nem elég, ha a külügyi macskajancsi piaci fürkészt és beszerzőt játszik!

Tovább

Orbánnak van még mit behoznia, türkmén kollégája simán bezáratta a Tudományos Akadémiát

Ugye emlékeznek még, nem volt olyan régen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén a kirgizisztáni Csolpon-Atában kijelentette: „A magyarok Attila kései leszármazottainak tekintik magukat, a hun-türk eredet alapján állnak”? Türkmén vezér,most nagyot lépett a türk-magyar közös úton.

Tovább