Na miből lett nemzetstratégiai ügy? – Orbán rendelkezett, hogy Mészáros Lőrinc újabb bankhoz juthasson!

Kikerült a versenyjog szabályai alól a Sberbank hitelállományának átvétele! A tegnap este kiadott Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti az ügyletet.

Sberbank közleménye: a Visa és a MasterCard nélkül is folytatni tudja a belföldi fizetési forgalmát!

Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank biztosítani akarja, hogy az emberek a Visa és MasterCard hitelkártyák felfüggesztését követően is tudjanak kártyájukkal fizetni és pénzt felvenni – közölte a bank vasárnap. A bank a Visa és a MasterCard nélkül is folytatni tudja a belföldi és részben külföldi fizetési forgalmát a közlemény szerint.

Sberbank-sújtotta övezet: „nem fér a fejembe, hogy miért engedték a banknak, hogy a beérkező pénzeket befogadja, miközben mi nem juthattunk hozzá a saját pénzünkhöz”

A Magyar Nemzeti Bank elrendelte a magyarországi Sberbank végelszámolását, melynek értelmében a hitelintézet ügyfelei legfeljebb 36 millió forintos kártérítést kaphatnak. Az Opten céginformációs rendszer adatai szerint 16 ezer magyar vállalkozásnak van számlája az orosz pénzintézetnél, közülük 6 ezer cégnek kizárólag ennél a banknál – írta a 24.hu.

Lőttek a magyar Sberbanknak, végelszámolás indul! – Ha érintett, innen megtudhatja, mire számíthat!

Az európai szanálási hatóság végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál. A Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. Az Országos Betétbiztosítási Alap 10 napon belül 100 ezer euróig helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért.