Perintfalvi Rita: a világon hol van még ilyen, hogy egy kivénhedt rendőr felelős a nemzet legkardinálisabb ügyéért, az oktatásért?

Simkó Edit tanár ma lemondott. Azért lemondott, mert közalkalmazottként fel nem mondhat. Edit szaporítja azoknak a pedagógusoknak a sorát, akik az elmúlt hónapokban hasonló döntésre jutottak. Van, aki elkeseredésből, van, aki az oktatás helyzetének teljes reménytelensége miatt, van, aki azért, mert a kormányzat, és legfőképpen Pintér Sándor belügyminiszter – a világon hol van még ilyen, hogy egy kivénhedt rendőr felelős a nemzet legkardinálisabb ügyéért, az oktatásért? – egyszerűen képtelen kompetens módon és jó szándékkal megoldani a kialakult válságot – kezdte bejegyzését Perintfalvi Rita teológus közösségi oldalán.

Read more

Lesz 44 nap szülői szabadság, de csak a fizetés 10%-árért törvény-javasolják Palkovicsék

A Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium törvényjavaslatot nyújtott be a parlamenthez -ami már csak a „bátrak” gombnyomására vár- a „foglalkoztatási tárgyú jogszabályok” módosításáért. A tervezett bevezetés időpontja: 2023. január 1.

Read more

Nagy Ervin: bármikor bárkire rámutathatnak, (…) a beszántástól csak egy ugrás a nyílt uszítás!

„Miért van mehetnéke? Lemondtam a Szabadság, szerelmet, az igaz. De, ahogyan a szerelemről, úgy a szabadságról sem mondtam le” – nyilatkozta Nagy Ervin a Népszavának adott interjújában, ahol beszélt múltról, jelenről, színházról, filmekről, az életéről.

Read more

Hogy tervezni tudj! 2022-ben így alakulnak a munkaszüneti napok…

Minden év elején érdemes belenézni, hogy miként osszuk be a szabadságunkat. Ehhez szorosan hozzátartozik, hogy az ünnepek milyen napra esnek, mert ugyan a munkáltató nincs oda az összevonásokért, de azért be lehet próbálkozni! Minél hamarabb ébredsz ezügyben annál biztosabb, hogy még nem előztek be annyian, hogy „beteljen a főnök” pohara.

Read more

Szabad sajtó – Szabad jogalkotás – Szabad mélázás

Egyik unokám elkapott valami kórságot, ma tehát a gyerekek nem jönnek a nagyszülőkhöz a mamaoviba. Bánatomban reggel óta azzal múlatom az időt, hogy barangolok a világhálón, hátha találok valami érdekeset. Itt mindig akad valami látni-olvasnivaló, ma ez az igazán szabad világ.

Read more

Pin It on Pinterest