Sorting by

×

Csak egy kicsi lépés: tavaszból a télbe – Már Szécsi Pál is megénekelte

Rossza hírünk van! Az időjárásnak megsúgta valaki, hogy most a télnek és nem a tavasznak van itt az ideje, tehát nyakunkon a zimankó.

Szerdán

Erős, időnként viharos szél fúj, ami először északnyugaton, majd fokozatosan másutt is ÉNY-ira fordul, keleten a nap nagy részén még DNY-i irányból fúj. Hidegfront érkezik, emiatt hűlni kezd a levegő. Zömében borult égbolt mellett sokfelé várható kisebb eső, a Dunántúlon jelentősebb eső. Nyugaton és délnyugaton este, éjszaka már havas eső, hó is eshet. Éjszaka megszűnik a csapadék, de marad a borongós idő. Mérséklődik a légmozgás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda reggel +6 – +10,

szerda délután délnyugaton +14, északon +8,

Holnaptól

– Csütörtökön élénk, erős ÉNY-i szél mellett eleinte borult idő ígérkezik, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süthet ki a nap. Délelőtt délnyugaton előfordulhat kisebb havas eső. Délután északkeleten fordulhat elő szórványosan futó zápor, havas eső zápor.

– Pénteken többnyire napos, estig csapadékmentes idő valószínű, gyenge, mérsékelt légmozgással. Éjjel délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik havas eső, havazás.

– Szombaton borongós időre van kilátás. Északnyugaton nem valószínű csapadék, másutt viszont főként délelőtt számítani lehet havazásra, havas esőre, majd délután keletre korlátozódik a csapadék.

– Vasárnap is borongós időjárás ígérkezik, keleten jelentősebb, másutt kisebb havazással, havas esővel.

– Hétfőn előreláthatólag nyugat felől vékonyodik, csökken a felhőzet, számottevő csapadék nem hullik. Megerősödik az É-i szél.

Biometeorológia

Szerdán, hidegfront lesz felettünk, hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A nap nagyobb részén azonban keleten még melegfronti hatás érvényesül. Borongós időre számíthatunk, sokfelé esővel, a Dunántúlon jelentősebb esővel. Esernyőt, esőkabátot ne felejtsük otthol. Északnyugatira fordul, és erős marad a szél. A frontra érzékenyeknél fejfájás, keleten álmosság érzet jelentkezhet. A korábbi műtétek, illetve a törések helyén fájdalom jelentkezhet. Ingerlékenység léphet fel.(Eumet)

Bár itt-ott a hóvirág is kinyílt, azért a Szécsi Pál féle harangvirágra még  soká kell várni (sajnos):

Na és mit ígér a horoszkóp:

tél

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.