CsillagjegyekSport

Csillagjegyek: találd meg a neked való sportot!

csillagjegy

Elégedetlen vagy az alakoddal? Egészségesebben akarsz élni? Sportolnál, de nem találtad még meg a hozzád illő mozgásformát? Tippjeink segítenek!

A Kos az első az állatövi jegyek közül, a kezdet és a megújulás szimbóluma

Bátor és kockázatvállaló, és tetteinél mellőzi a hosszú mérlegelést. Sportnál a jelszava: mindegy, csak legyen megerőltető! Számára a hegymászás, vagy a sziklamászás a tökéletes választás, de a mountainbikeozásban is kellően kiélheti magát.
Gyenge pontja: A Kosok hajlamosak túlzásba vinni a dolgokat, ezért mielőtt belevetnéd magad a kalandba, ne feledkezz meg a bemelegítésről sem, hogy megelőzd a sérüléseket!

Erő és stabilitás – e kettő tulajdonság jellemzi a Bikát

Ugyanakkor igen fejlett a szépérzéke, és erős a biztonság iránti vágya is. A megfontolt Bika szeret időt hagyni magának a bemelegítésre, ezért számára egy spinning óra az ideális választás. Hiszen ott a saját tempójában kezdheti a tekerést, amit azután követhet az izzasztó hegymenet, vagy a szélsebes lejtőzés. Az ésszerűen felépített edzéssel pedig a sérülések kockázata is jelentősen csökkenthető. Ha épp nincs kedve a nyeregben pedálozni, a futópad kínálhat remek alternatívát.
Gyenge pontja: A Bikák hajlamosak elkényelmesedni, így a kondijuk is gyakran kívánnivalót hagy maga után. Edzés közben ezért a jelszó a bemelegítés és a fokozatosság legyen, így a szervezetnek és a vérkeringésnek lesz ideje visszaállni a normál terhelésre.

Az Ikrek jegyűek szüntelenül pörögnek, így aki lépést akar tartani velük, annak folyton valami újjal kell előrukkolnia

Mindegy, hogy triatlon, vagy köredzés, a lényeg, hogy ne kelljen túl sokáig egy sportágnál időznie, abba ugyanis meglehetősen hamar beleunna.
Gyenge pontja: A változatosság iránti vágy gyakran túlbuzgóságot eredményez, ami így könnyen vezet sérülésekhez. Ezért fontos, hogy mindig arra koncentrálj, amit éppen csinálsz, és ne az járjon a fejedben, hogy mit szeretnél legközelebb kipróbálni.

A “rákok” érzékenyek, háziasak, és kissé zárkózottak, és rendkívül fontos számukra a biztos, családi háttér

Az érzékeny lelkű Rák számára a legjobb sportág a futás. Miközben egyedül kocog, van ideje belemélyedni a saját gondolataiba.
Gyenge pontja: A Rákok hajlamosak elkényelmesedni, és nem szívesen vonják meg maguktól a finom falatokat. Néha – néha egy két plusz sütemény, vagy egy-két pohárral több bor, és máris megjelenik az a fránya túlsúly. Ezért a hangsúly a következetességen és az odafigyelésen van!

Az Oroszlán az állatövi jegyek királya, illetve dívája

Lételeme, hogy csodálják, ennél jobban már csak azt igényli, hogy mindig ő legyen a középpontban. Számára a legjobb választás egy csoportos aerob-óra. Mindegy, hogy step-aerobic, vagy has – láb – popsi tréning, a lényeg, hogy az első sorban állva a gyakorlatok tökéletes utánzásával tündökölhessen, és magára vonzhassa az irigykedő tekinteteket.
Gyenge pontja: Az Oroszlánt folyton az érvényesülési vágy hajtja, ami gyakran túlhajszoltságot és önmaga erejének túlbecsülését eredményezheti. Ezért sportnál a mottód mindig legyen a fokozatosság, és ne vállald túl magad, annak ugyanis könnyen rossz vége lehet.

A Szűz jegyében születettek általában rendkívül pontosak és körültekintőek

Bármibe is fogjon bele, biztos, hogy minden jó előre megtervezett és gondosan megszervezett lesz. Ez az aprólékosság a sportban is visszaköszön nála, így számára a legmegfelelőbb választás egy személyre szóló, aprólékosan megtervezett edzésterv, amihez minden részletében tartani tudja magát.
Gyenge pontja: A Szüzek hajalmosak egy nádszálvékony modell alkat álomképét kergetni maguk előtt, aminek eléréséhez azonban gyakran nincs elég kitartásuk. Irreális látomások helyett a spotnál is inkább a mértékletesség legyen az irányadó.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

About Author

Szólj hozzá!