Csőd ellen belátás…. Nem fizetik vissza a jegyek árát?

Közös nyílt levelet fogalmazott meg 32 hazai klub, szervező, fesztivál. Az aláírók a jegybevétel fontosságát emelték ki, és megértést kértek a közönségtől a koronavírus-járvány utáni időszakra is utalva – írja a Pesti Hírlap.

Csőd ellen belátás….

„Tudjuk, hogy békeidőben programlemondás esetén, a jegyárakat automatikusan vissza szokás téríteni, de jelen helyzetben ezt sokan nem tehetjük meg, mert ez azonnali csődhelyzetet eredményezne”

– szerepel a nyílt levélben, amelynek aláírói arról is szólnak, hogy az év 365 napján állandó stábbal dolgoznak, és elsődleges bevételi forrásuk a jegyeladásból származik. Ebből fizetik a munkabéreket, a tiszteletdíjakat és az egyéb költségeket is, amelyek egy részét akkor is fizetniük kell, ha bevételük nincs.

„Ahhoz, hogy a következő bizonytalan hónapokban is legalább minimális fizetést tudjunk biztosítani dolgozóinknak,

a bevett szokásoktól eltérően kell eljárnunk. A helyzetet minden fesztivál, klub, szervező a saját gazdasági helyzetét felmérve próbálja kezelni, éppen ezért ezek a megoldások eltérőek lehetnek: például támogatói jegyek kibocsátása, utalványrendszer, halasztás esetén a jegyek automatikus érvényesítése a pótdátumra”

– jelentették ki az aláírók, akik az alábbiak:

Az A38 hajó, az AlteRába Fesztivál, a Bánkitó Fesztivál, a Budapest Park, a Campus Fesztivál, a Dürer Kert, a Famous Management, a Fekete Zaj, a Fezen Fesztivál és Klub, a GetCloser Concerts, a Hall Debrecen, a Helynekem, az Instant-Fogas Komplexum, a Kolorádó Fesztivál, a Lärm, a Livesound, a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpont, a Nagyerdei Víztorony, a New Beat, a Petőfi Kultúrtanszék, a Plázs Siófok, a Pontoon, a Raqpart, a Rock Cafe Hajdúszoboszló, a Szenes Klub, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN), a Tixa, a Toldi Klub, a Total Dance Festival, a TrafoClub Gödöllő és a Trip hajó.

Szívünk szakad meg értük,

ahogy mindenki másért is aki nehéz helyzetbe került, ám még sincs módja ilyen felhívást körözni, pedig “béke időben” nem voltak úgy elszállva mint az aláírók zöme, akik olyankor szinte csak a profitjukkal törődtek.

Egy hozzászólás itt: “Csőd ellen belátás…. Nem fizetik vissza a jegyek árát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük