Csodaklinika Budapest szívében – a kisnyugdíjas szemével…..

Majd jött a behívó, már hétvégén be kell feküdni

Az tévhit, hogy ilyenkor nem csinálnak semmit egy kórházban. Nem igaz! Ismételten mindent, amire úgy érezték, hogy még szükség van, megcsinálták. Az éppen üresen álló gyerekszobában feküdtem Vuk és csodapók és a Hupikék tőrpikék csaltak mosolyt az arcomra. Majd döbbenten láttam egy hatalmas lap TV is van a gyerekeknek, amit egy hálás apuka ajándékozott a klinikának.

Szombat este már azt is tudtam, hogy megszerezték a szükséges vért is a műtétemhez, amit én, aki évek óta vért gyűjtők betegek részére, elképedve hallottam. A műtétnél -mivel ez nagynak számított- már altattak. Nem értettem miért nekem gratuláltak az orvosok, mikor nekem semmi érdemem nem volt. Csodadoki és nevető szemű doki -Ők tudják így nevezem Őket :)- na az Ő érdemük, hogy most itt írok.

De még a műtét előtt a kórház vezetése állapotomra való tekintettel engedélyezte azt, hogy a VIP szobát megkaptam. Itt minden van, ami egy kerekesszékes, félig vak embert segít a tisztálkodásban stb.

Még élek nem tudok eléggé hálás lenni mindenkinek

Hadd soroljam, sajnos név nélkül, mert bár ehhez engedélyt kértem és kaptam a Klinika vezető professzorától de csak név nélkül engedélyezte, hogy írjak. Az viszont érdekes, nem kérdezte meg, mit szeretnék írni. Tehát Ő is majd csak e sorok olvasása után tudja meg, mit is írok.

Hálásan köszönöm szépen az összes orvosnak, azoknak akik műtöttek, akik kötöztek, rendszeresen rám néztek naponta több alkalommal, köszönöm az altató orvosnőnek aki felügyelte az altatásom, az összes nővérkének akik gondoztak, naponta többször vért vettek, injekcióztak és sorolhatnám mi mindenbe voltak a segítségemre a lelkiismeretes munkáját. Hálásan köszönöm szépen az ambulancián dolgozóknak akik rendszeresen segítenek az ellátásomban.

Megjegyzem az orvosok nem csak az osztályon dolgoznak, a műtőben Ők látják el az ambuláns betegeket is! Tessék kérem szépen végig gondolni nem csak Budapest hanem Pest megye és az ország valamennyi problémás esetét ellátják műtik, kezelik, kötözik Őket.

Köszönöm a műtősöknek, a felvételin dolgozóknak, a beteghordóknak de még a portásoknak is azt a figyelmet, udvariasságot amit tapasztaltam amit kaptam Tőlük a klinikán.

Az elmúlt több mint 9 hónap alatt én csak pozitív tapasztalatokat szereztem

Egy különlegesen példamutató, hivatás tudatuknak élő és azt magas szinten művelő team van itt. Akik a hatalmas megterhelés ellenére is mindig képesek mosolyogva ellátni az idekerülő betegeket! Mindig türelmesek a betegekkel, minden kérdésre őszintén válaszolnak.

Álljon itt az intézménynek és dolgozóiknak neve példaképpen:

SOTE Orr Fül Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika.

Én a klinika onkológia osztályán feküdtem. De tudomásom szerint mivel a klinika kicsi így igazán az osztályok nem igazán vannak elkülönítve csak férfi, női illetve gyermekek szerint.

Köszönet minden ott dolgozónak!

Folyt. köv. milyen állapotban van az épület, mi mindenre lenne szükségük…..

Rostás Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük