Dánia is “bezárt”!

A dán kormány történelmi lépésre szánta el magát, az ország ” bezár “. A járványveszély elérte Dániában azt a pontot, amikor már olyan helyi fertőzésről is tudunk, amely nem hozható külföldi utazással kapcsolatba.

“Ezután igyekeznünk kell távolságot tartani egymástól….”

514 ember fertőződött meg eddig összesen, vagyis hétfőhöz képest, amikor még csak 34 fertőzött volt, több, mint megtízszereződött a fertőzések száma, két beteg állapota válságos. Ezután igyekeznünk kell távolságot tartani egymástól.

Ezért a következő intézkedésekre kerül sor:

  • Az oktatási intézmények, egyetemek két hétre bezárnak péntektől, március 13-tól.
  • A kulturális intézmények, pl. könyvtárak is zárva tartanak március 13-tól két hétig.
  • Az iskolák, napközik, óvodák, bölcsődék hétfőtől, március 16-tól tartanak zárva.

Szükség esetén a bezárásokra vonatkozó intézkedések meghosszabbíthatóak

Azok a közalkalmazottak, akik nem kulcsfontosságú feladatokat látnak el,

március 13-tól szintén otthon maradnak két hétig. A kulcsfontosságú feladatokat ellátó közalkalmazottak gyermekeinek elhelyezését megoldják, valamint gondoskodnak azon egyedülálló szülők gyermekeinek elhelyezéséről is, akik nem tudják megoldani, hogy valaki vigyázzon a gyerekekre.

A vonatokra kötelező a helyjegy váltása ( hogy ne zsúfolódjanak össze az emberek)

Az államminiszter kéri, hogy 100 embernél több résztvevős rendezvényt lehetőleg senki se szervezzen. Két héten belül elfogadják azt a törvényt,amellyel betilthatóak lesznek ezek a rendezvények. Az államminiszter azt is kéri, hogy a klubok , diszkók és kocsmák se nyissanak ki. Az erre vonatkozó tiltórendelet egy hét múlva fog életbe lépni.

Az egészségügyi dolgozók és a rendőrség dolgozói folytatják a munkájukat,

de a magánkézben lévő vállalatokat arra kéri az államminiszter, hogy lehetőség szerint ne hívják be dolgozni azokat a munkatársakat, akiknek munkáját nélkülözni tudják anélkül, hogy a vállalat tevékenysége leállna. Az intézkedések minden bizonnyal munkahelyekbe is fognak kerülni, de a helyzet nagyon komoly, ezért elkerülhetetlenek.

Az intézkedések célja,

hogy elkerüljük, hogy túl sokan fertőződjenek meg egyszerre, mert már így is túl gyorsan terjed a fertőzés. Ezért azok kerülnek csak kórházba, akik állapota ezt megkívánja,akik könnyebben viselik a betegségét otthonukban maradnak.

A Berlingske nyomán

Egy hozzászólás itt: “Dánia is “bezárt”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük