Demszky Gábor a hibás, ő keresztelte a HÉV-et metróra! – mondta Tarlós és vadul keresni kezdte az elgurult tablettát..

Az elmúlt napokban vidám pillanatoknak lehettünk részesei, amikor arra terelődött a szó, hogy Tarlós főpolgi egy tollvonással felépítette az 5-ös metrót. Péntekre fordult a kocka, – nem a renitens fa, ami kisiklatta a metrókocsit – a közszolgának beugrott Demszky neve.

… az egy ostobaság!….

Mint azt portálunkon olvashatták,  főváros 2030-ig szóló közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Tervben szerepelnek. Ezek szerint

„tekintettel a H5-ös HÉV fontosságára, utasforgalmának nagyságára”

2019. szeptember elsejétől M5-ös metróvonalként fognak hivatkozni rá, egyben felkérik a BKK, hogy végezzék el a szükséges módosítások átvezetését.

Tarlósnak nincs jogsija

Tarlós István az index.hu-nak adott riportjában arra is emlékeztetett, hogy az átnevezésre nincs is jogosítványa a fővárosnak. A HÉV-et ugyanis visszaadták az államnak, egészében a MÁV tulajdonában van. Hozzátette, szó sincs az átnevezésről szakmailag sem. A tervezett összekötés ugyanis nem klasszikus metróépítés, csak egy minimális szakaszon mélyépítés, és még akkor se nevezné metrónak, amikor megvalósul.

Ja, biztosan erről lehetett szó…..

A főváros mégiscsak elfogadott egy olyan határozatot, ami erre utal, Tarlós közölte:

Bús Balázs, óbudai polgármester kezdeményezte, hogy majd a tervezésnél metróként vegyék figyelembe a szentendrei HÉV-et.

Itt jön a csavar….

Az megvan, hogy Demszky Gábor 1990–2010 között – öt hivatali cikluson át – volt Budapest főpolgármestere. Ennek tudatában érdemes olvasni a következő agymenést:

Az 5-ös metró név a főpolgármester szerint még Demszky Gábor idejéből ered, akkor emlegették így az összekötött szentendrei és csepeli-ráckevei HÉV-et, legalábbis ezen az alapon javasolhatták most is.

De akinek ezt nem veszi be a gyomra, annak is csepegtetett a lejárófélben lévő főpolgármester:

Felőlem a tervezők a tervasztalon nevezhetik metrónak a HÉV-et, de így nevezni valójában, az a világ vicce. Ez egy jó hecc, mert minden épeszű ember röhög rajta, csak éppen nem igaz

Egy hozzászólás itt: “Demszky Gábor a hibás, ő keresztelte a HÉV-et metróra! – mondta Tarlós és vadul keresni kezdte az elgurult tablettát..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük