Deutsch Tamás: az európai baloldal sorban kiléptetné az európai országokat az Európai Unióból, hogy belekényszerítse őket egy Európai Birodalomba

Nem lehet szubjektív, önkényeskedésre lehetőséget adó feltételeket az uniós támogatások mellé rendelni -vélte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Jean-Claude Juncker és Donald Tusk korábbi kijelentéseit idézve az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Szerinte 2017-18 óta történt valami,

amelynek következtében azok az országok, amelyek nemet mondanak a bevándorlásra, nem számítanak „kósernek” Európában.

Deutsch Tamás nem szívesen nevezi jogállamisági klauzulának a szerinte politikai zsaroló eszközt, és úgy látja, van esély arra, hogy lesz megállapodás a magyar és lengyel kormány és az uniós intézmények között.

A képviselő felidézte:

2020 júliusában megállapodtak abban, hogy a pénzügyi támogatásokkal kapcsolatban ezek tiszta felhasználására helyezik a hangsúlyt. Ezt a konszenzust rúgta fel az Európai Parlament többsége kitartó aknamunkával

– vélekedik a Fidesz EP-képviselője, aki szerint

a jogállamisági klauzula beépítése messze nem csupán Magyarország és Lengyelország, de Csehország, Bulgária és Horvátország ellen is irányul.

A V4 mindegyik országa tűz alatt van

– jellemezte a helyzetet Deutsch Tamás, aki szerint

az uniós intézményekben Babis cseh miniszterelnököt még Orbán Viktornál is élesebb támadások érik.

Deutsch Tamás szerint még

elméleti lehetőségként sem létezik az az opció, amely alapján 2021-től az előző, 2020-ig érvényes uniós büdzsé maradjon érvényben.

Arra a kérdésre, hogy feltétlenül cél-e a megegyezés Brüsszellel, Deutsch Tamás azt válaszolta:

Magyarországnál EU-barátabb ország kevés van a kontinensen,

de azt nem vagyunk hajlandók elfogadni, hogy

az európai baloldal sorban kiléptesse az európai országokat az Európai Unióból és belekényszerítse őket egy Európai Birodalomba.

A Fidesz EP-képviselője hozzátette:

bármi áron nem törekszenek megegyezésre Brüsszellel. Nem fogjuk a nevünket adni ahhoz, hogy az Európai Uniót szétverjék. Szubjektív politikai feltételekhez büntetést kötni a legrosszabb kommunista időket idézi

<<< Friss hírek! >>>

Diana

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük