Ki az Unióból! – A mézes szavú házelnök és a jogállamiság, meg a kassza!

A Tiszelt Ház ékesszóló, finomszavú elnöke a maga megszokott, bumm-bele! – módján nyilatkozatot adott vasárnap reggel a közrádiónak, hogy a templomba készülő hallgatóság a reggeli falatok mellé némi gondolkodni valót is kapjon az útra. Ezt mondta a jóember:

Az Európai Unió ma még csak Magyarországon próbál példát statuálni a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásával, de amennyiben ezt sikerre tudja vinni, akkor a joguralom helyett, a mindenkori erősebbek fognak uralkodni Európában.

És a maga keresetlen módján jól lehordta az európai közösséget,

a sok liberális nyikhajt, az európai sajtót, és mindenkit, aki éppen eszébe jutott. Aki hallgatta a Házelnök úr indulattól fűtött szavait, annyit minimum leszűrhetett, hogy a vitás európai kérdésekben igazsága csakis dr. Kövér Lászlónak lehet (no persze csak második helyen), mert a Fidesz és a magyar kormány birtokolja a bölcsek kövét, egyszersmind csak mi állunk szilárd keresztény-demokrata erkölcsi alapokon, amelyekre az alapító atyák az Uniót építették. (Meg néha a lengyelek.) Ráadásul a fényességes Magyarország, most is Európa bástyája a veszedelmes migráció ellen, vérezve is a Nyugat hős védelmező-je. Hát mit nyaggatnak minket holmi jogászkodással?

Akinek nincs jobb dolga, éppenséggel vitatkozhatna Kövér László állításaival, de ugyan minek?

Ilyetén – képzelt – vitában fölösleges érveket, tényeket, bizonyítékokat felsorakoztatni arról, hogy a Fidesz-kormány miként zúzta szét Magyarországon a jogállamot, mert Orbán, Kövér, Varga Judit és bárki más fideszes a tényeket, bizonyítékokat, érveket semmibe veszi, letagadja, elsumákolja. A magyar kormánynak bármely ügyben a priori igaza van, és slussz. Mármost így a kérdés önként adódik:

Orbán Viktor miért nem jelenti be, hogy Magyarország követi a britek példáját és kilép az Európai Unióból, ebből a szennyes libsibolsi jogtipró, erőszakos, szuverenitás-ellenes gittegyletből?

A válasz egyszerű:

amíg onnan szép summa pénz áramlik a magyar államkasszába, suttyomban pedig a Fidesz pénztárába és a kedveltek zsebébe, addig mi bizony tagjai maradunk az európai nyikhajok uniójának. De azért ne higgyék, hogy ez örökre így lesz! Úgy tűnik, a kissé retardált Kövér László talán előkészíti ezt a lépést. Európa reszkess! Ha a (nem is létező!) jogállami hiátusokra hivatkozva megkurtítjátok a magyar kormány uniós zsebpénzét, akkor majd jól hátat fordítunk nektek, és az is a tiétek lesz.

Ezt persze még nem mondják ki, mert nem bolondok, csak ostobák és tisztességtelenek. De aki Kövér doktort hallgatja, érezheti, hogy ez benne van a pakliban. Igaz, a nép döntő többsége az uniós tagságot pártolja. De azzal meg ki törődik?!

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük