Deutsch Tamás megint elszabadult – Célkeresztjében ismét Cseh Katalin

Deutsch Tamás, a Néppártból kizárt Fidesz EP-képviselője most, hogy a parlamenti senkiföldjére került, méginkább elemében érzi magát, hiszen végképp nem köti semmi más, csak a hűség a pártjához, és ennek bármi áron eleget is tesz. Legutóbbi MTI-nek adott nyilatkozatát a Népszava vette górcső alá.

Mit állít Deutsch?

A magyar baloldal képviselőitől már megszokott, hogy a magyar kormányról és a hazájukról álhíreket és rágalmakat terjesztenek, és ez a jelenség a magyarországi országgyűlési választások közeledtével várhatóan erősödni fog

– állította a távirati irodának kedden Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A kormánypárti politikus azon háborodott fel, hogy Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője nemrégiben levelet írt az EP képviselőinek, amelyben azt állította:

„a magyar kormány aktívan támogatja, és 100 millió euróval segítette Milorad Dodik boszniai szerb vezető kampányát a Bosznia-Hercegovina megosztására irányuló politikai stratégiájának megvalósítása érdekében”.

Cseh nyugtalanítónak nevezete, hogy egy kiszivárgott dokumentum azt sugallja, Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos nyíltan összejátszott Dodikkal egy Bosznia-Hercegovinától történő esetleges elszakadás érdekében.

Mire jó ez Orbánnak

Amint azt a Népszava is megírta, már a nemzetközi sajtó számára is feltűnt, hogy Magyarország rendkívül egyoldalú diplomáciát folytat Bosznia-Hercegovinával kapcsolatban. Orbán Viktor például november elején találkozott Dodikkal szülővárosában, a Banja Lukától nem messze található Laktasiban. Kiszivárgott, hogy Várhelyi azt szorgalmazta, a pénzproblémákkal küzdő boszniai Szerb Köztársaság kapja meg annak a megoldatlan állami vagyonnak a 90 százalékát, amely az entitás területén fekszik. A Der Standard osztrák lap még karácsony előtt bosnyák lapokat idézve jelezte, egyes boszniai pártok azt követelték, indítsanak vizsgálatot a magyar uniós biztos ellen a kiszivárgott belső uniós dokumentum miatt. Deutsch Tamás ennek ellenére Cseh Katalin állításait nevezte hamisnak, valótlan híresztelésnek, mondván, azokat mind az Európai Unió bosznia-hercegovinai delegációja, mind maga az érintett, Várhelyi Olivér több sajtónyilatkozatban a leghatározottabban cáfolt. Deutsch szerint a Cseh Katalin levelében megfogalmazott vádak az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését érintik, ezért szükséges reagálni rájuk, majd így folytatta:

„Cseh Katalin súlyos korrupciós ügybe keveredett, amelynek kapcsán jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata.”

A fideszes politikus azt is hozzáfűzte, hogy szerinte

„így nem véletlen, hogy Cseh Katalin mindent megtesz, hogy elterelje a figyelmet a számára kínos ügyről”.

Mint az a fenti cikkből is kiderül, Deutsch képviselő rendkívül gusztustalan módon megfogalmazott nyilatkozatában a fake news minden ismérvét bemutatva, a tények átértelmezésétől a csúsztatáson át az egyszerű hazugságig és ez a hangnem a választások közeledtével sajnos csak fokozódni fog, mert a gödörnek nincs alja.

(Forrás)

Előzmény

 

Deutsch

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük