A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kultúrharc már az óvodákat is elérte azzal, hogy a kormány előzetes egyeztetés nélkül, azonnali hatállyal módosította az óvodai alapprogramot.


Keresztény kultúrára nevelés?

Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a kabinet a nemzeti identitásra és a keresztény kultúrára történő nevelés fontosságával indokolta a változtatást, ugyanakkor szerintük a módosítás valódi célja a kormány üzeneteinek bevitele az óvodákba.

Propaganda a legkisebbek között

A DK határozottan tiltakozik az ellen, hogy a kabinet a legócskább diktatúrákat másolva, a legkisebbek között is terjessze propagandáját – fogalmazott Arató Gergely, aki szerint a legkisebbeket továbbra is alapvetően arra kellene nevelni, hogy legyenek nyitottak az őket körülvevő világra.

A tudomány ügyeit a tudósoknak kell intézniük

Az ellenzéki politikus emellett szólt arról is, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke politikai feladatot teljesítve indított támadást azon tudományos intézményekkel szemben, amelyeket a kormány maga alá akar gyűrni. A tudomány ügyeit a tudósoknak kell intézniük – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Már az óvodákban beindul a keresztény-nemzeti agymosás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét