DK: újabb százmilliárdot költ a kormány stadionépítésre

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte, nyolc éve mondja a kormány, hogy ha jobbak lesznek a körülmények a stadionokban, akkor jobb lesz a magyar labdarúgás is. Ehhez képest a kormány mélybe taszította a sportágat.

Engedje el az állam a klubok kezét!

A 4 milliós Horvátország példája azt mutatja, hogy százmilliárdos stadionok nélkül is lehet szép eredményt elérni, itthon pedig a világversenyre való kijutás álom marad – tette hozzá.

Álláspontja szerint a magyar futballnak az tenne jót, ha az állam elengedné a „klubok kezét”, és piaci alapon kellene működniük, mert így soha nem lesznek működőképesek. Ehelyett a kormány kifizetőhelyet csinált a klubokból. Az elmúlt nyolc évben a tao-rendszeren keresztül 522 milliárd forint került a futballegyesületekhez – mondta Ráczné Földi Judit, megjegyezve: ennyi pénzből egy teljes oktatási reformot lehetett volna végrehajtani.

Luxusbérek – teljesítmény nélkül

Közölte, a kluboknak semmilyen teljesítményt nem kell nyújtaniuk, nem kell fenntarthatóan működniük és luxusbéreket fizethetnek a focistáknak. Az eredmény pedig az, hogy a magyar válogatott hátrébb áll a világranglistán, mint a Gyurcsány-kormány idején.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük