Dobrev Klára: tele lett az Európai Uniós választók hócipője!

Nem leányálom manapság fideszses képviselőnek lenni az unióban – vélekedett Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, aminek fő oka Orbán Türk tanácsban tett kijelentése arról, hogy „áll rendelkezésére” Törökországnak és Azerbajdzsánnak.

Az elszabadult Orbán-hajóágyú

„Ha sikerül megszerezni a bővítési portfóliót, akkor a keleti partnerség ügyében szoros együttműködésünk lesz Azerbajdzsánnal és a tagsági tárgyalás ügyében pedig Törökországgal (…) Örömmel állunk az Önök rendelkezésére, hogy segítsük az Önök törekvéseit.”

-mondta a nemzetvezető.

Mindez azért nagyon gáz,

mert az EU alapokmánya szerint, ha valaki biztosi kinevezést kap, megszűnik kötelezettsége az országával szemben és addig, amíg a poszt birtokosa csak a közösség érdekeit szabad szem előtt tartania. Ezt eddig valamennyi biztosunk – Navracsics Tibor is – betartotta.

Ursula von der Leyen szűrőjén

keresztül ment Várhelyi Olivér jelöltsége az uniós biztosi posztra. Dobrev szerint azonban

nem sikerült olyan embert elfogadtatnia a kormánynak, aki azonosult a kabinet politikájával, így egy brüsszeli bürokratát jelölt Orbán Viktor.

Közben a portfólióról még mindig nincsen döntés,

de a miniszterelnök Türk Tanácsban elhangzott mondataival szinte biztos, hogy nem fogja megkapni a bővítésért felelős portfóliót

Mint mondta, ő egy

erős Európai Unióért, szorosabb szövetségért harcol.

Szabad városok paktuma

A napokban Karácsony Gergely főpolgármester a lengyel Gazeta Wyborcza nevű napilapban hirdette meg a szabad városok paktumát, amibe a visegrádi országok fővárosait, Varsót, Pozsonyt és Prágát vonná be, hogy közvetlenül juthassanak uniós forrásokhoz. Dobrev Klára szerint

a jelenlegi helyzet Budapest és Varsó esetében éles, hiszen Magyarország és Lengyelország ellen is eljárás van az Európai Unióban a jogállamiság megsértése miatt.

Tele van a hócipő….

A DK EP-képviselője hozzátette:

nagy a valószínűsége annak, hogy az említett országok esetében felfüggesztik az uniós források kifizetését. Jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy egy ilyen esetben is lehessen közvetlenül pályázni a forrásokra

– tette hozzá. Úgy látja, hogy

erre az Unióban is nyitottak.

Mint mondta, a választások utáni nap is többen gratuláltak neki is az eredményhez, amelyek között néppárti politikus is volt. Dobrev kiemelte azt is, hogy

nem túl kellemes dolog ma fideszesnek lenni Európában.

2 thoughts on “Dobrev Klára: tele lett az Európai Uniós választók hócipője!

  • A Magyar Emberek hócipõje meg tele lett DOBREV KLÁRA MAGYAR-ELLENES CSELEKEDETEIVEL, AMELYEKKEL TÁMADJA A MAGYARSÁGOT BRÜSSZELBEN ÉS MEGTESZ MINDENT AZÉRT, HOGY A MAGYARSÁG NE KAPJON UNIÓS PÉNZT BRÜSSZELBEN!

    LÁTSZIK, HOGY DOBREVNEK A TÜRK TANÁCS SEMMIT SEM JELENT, MERT AZ A MAGYAR ÉRDEKEKET SZOLGÁLJA ÉS DOBREV TÁMAD MINDEN ILYENT!!

  • Azon csodálkozom,hogy az EU-nak eddig nem lett tele a hócipője,elég türelmesek voltak,de egyszer mindnnek vége szakad! Itt a pont!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük