Hat év alatt Kovács Lóránd neve húsznál is több közbeszerzésnél tűnt fel. Habony ügyvédje egyebek közt szaktanácsadó több fővárosi vállalat közbeszerzésénél.
[mnky_ads id=”10551″]
A kormányfő nem hivatalos tanácsadóját is képviselte az az ügyvéd, akinek neve egyre többször bukkan fel fővárosi közbeszerzések környékén – értesült a Népszava. Ez már csak azért is érdekes, mert tavalyelőtt Tarlós István főpolgármester letiltott egy másik, Habony-közelinek tartott ügyvédi irodát a budapesti központi közbeszerzéses cégről.
[mnky_ads id=”10552″]
A közbeszerzési értesítő szerint az elmúlt szűk hat évben Kovács Loránd húsznál is több, zömében a fővároshoz kötődő közbeszerzésnél volt a kiíró kapcsolattartási pontja a pályázók felé. Az ügyvéd neve a fővárosi idősotthon, a Szent János kórház, a BKV járműjavító cége kiírásai mellett is feltűnik. A Kovács Loránd ügyvédi iroda csak a január 3-i Közbeszerzési Értesítőben ötször szerepel.

A Kovács Loránd és Habony Árpád közötti kapcsolatot egyebek mellett egy közelmúltbeli ügy is jelzi. Miután tavaly év végén kiderült, hogy Habony érdekelt az Asia Frontier Ltd. nevű vállalatban, a tanácsadó-cégvezető megbízásából Kovács szignálta azt a Népszavának is eljuttatott sajtóközleményt, amelyben a hongkongi bejegyzésű vállalat tagadta, hogy köze lenne a letelepedésikötvény-bizniszhez. Sajtóhírek utalnak arra, hogy az elsősorban közbeszerzési szaktanácsadóként dolgozó jogász nem egyszeri kitérőként foglalkozott Orbán tanácsadójának ügyeivel.

- Hirdetés -

Amikor utóbbi 2015-ben beperelte az Indexet, mert a hozzájárulása nélkül jelent meg róla egy videó, amin sétál, a végül elvesztett ügyben Kovács képviselte. Tavalyelőtt a Habony-közeli 888.hu hírportált védte egy szintén elvesztett helyreigazítási eljárásban.

(Forrás: Népszava)
[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét