Dömsödi felültette Demszkyt?

A Nyomtass Te is, az új szamizdat  mozgalom ami a 80-as években már bevált  egy diktatúrával szemben, ismét  a demokratikusan gondolkodók ellenszere a Fidesz-uralta magyar médiapiaccal szemben. Aktivistái rengeteg munkával fáradhatatlanul szerkesztik a különböző térségekre specializálva újságjukat, amiből az érem másik oldalát is megismerhetik a valós hírektől elzártak. Dömsödi Gábor választókerületben viszont….

Demszky Gábor hoppon maradt

Reméljük, hogy Dömsödi Gábornak semmi baja nem esett és félreértés áll az ex főpolgármester vasárnapi posztjának hátterében. Demszky Facebook oldalán posztolta az alábbiakat:

Szépen indult a nap, de az LMP Nógrád megyei jelöltje, Dömsödi Gábor igen elrontotta. Hiába vittünk Salgótarjánba egy olyan mutációt, amit kifejezetten az ő számára készítettünk. egyszerűen nem jelent meg a kora délutánra tervezett találkozón. Anna hugommal, Noémivel és a hugom élettársával, továbbá Kírával az unokámmal együtt, azt kellett átélnünk, hogy hiába nyomtattunk, hajtogattunk és várakoztunk a jelöltre órákon át. Dömsödi a mobilját sem vette fel, egyszerűen elbújt előlünk. Immár két hete, hogy intenzíven terjesztjük a lapot, de hasonló jelenséggel még nem találkoztam. A Nyomtass te is Székesfehérvárott, a DK jelöltjét támogatja és azt tervezzük, hogy az összes esélyes ellenzéki jelöltet mutáns lapszámokkal fogjuk segíteni


Nekem úgy tűnik,

hogy az LMP különutas politikája olyan megállapodásokra épül, amelyek lehetővé teszik, hogy a jelöltjeit vissza nem hívó, a demokratikus ellenzék jelöltjeinek esélyeit súlyosan rontó alakulat, mindenképpen elérje az öt százalékos bejutási küszöböt. Az ország számos megyéjét autóval bejárva mindenütt Szél Bernadett plakátjaival találkoztam. (Az LMP mellett a Jobbik igen aktív plakát fronton.) Ők vannak a lápaoszlopokon és számtalan óriásplakáton, a Jobbik giga verziókban is. Miközben a többi ellenzéki párt alig észrevehető. Miképpen lehetséges, hogy a legkisebb falutól a megyeszékhelyekig, mindenütt Szél Bernadett portréját lengeti a szél?

Naponta sokszáz választóval találkozom, szinte fürdök a közvéleményben, zúdulnak rám a kérdések és olykor az indulatok. Sokszor roppant feszült légkörben rajtam kérik számon a múltat és kérdeznek rá a jövendőre. Ám arra még nem volt példa, ezekben a beszélgetésekben, hogy az LMP politikájáról kérdeztek volna, amiből arra következtetésre jutottam, hogy a választóknál a plakát tengerrel sem érik el az ingerküszöböt.”

Kapcsolódó

A XX. és XXI. századi szamizdat találkozása – Ott tartunk, mint harminc éve

 

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük