3 hónap szünetet követően döntött az operatív törzs: jönnek a hadikórházak!

Az operatív törzs döntése értelmében – ha az igények szükségessé teszik – bevonják az ellátásba a kiskunhalasi mobilkórházat, de lesz egy “katonai kórház” a Szent László Kórház területén, és egy további Tatabányán – nyilatkozta Müller Cecília az MTI-nek pénteken.

Új szabályok

A szeptember 21-től kötelező, a maszkviselés kiterjesztésére hozott rendelkezések között nincs sok új szabály, de azokat be kell tartani, hiszen szankcióval is jár azok be nem tartása

– hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. A tesztek túlnyomó többsége eddig is térítésmentes volt, és ez így is lesz a továbbiakban is, ha járványügyi érdekből – a kórház vagy a háziorvos rendelésére – végzik el a tesztelést. Ezt az árat azoknak kell megfizetnie, akik önszántukból tesztelnének, vagy a két hét kötelező házi karantént váltanák ki.

Ezen áron felül egyéb költség nem számolható fel

– tette hozzá.

A korlátozás nem cél, hanem eszköz

Müller Cecília úgy fogalmazott, az új rendelkezésekkel nem a mindennapi élet korlátozása a cél, de az eddigi szabályokat szigorúbban véve kell élni. Szerinte

a koronavírus-pozitív esetek növekedésével várhatóan emelkedni fog azon idősek száma is, akik kórházi ellátásra szorulnak.

Nem a személyzet jön, a beteg megy

Ezzel kapcsolatban – cáfolva a sajtóban megjelent híreket – elmondta, a középsúlyos és súlyos koronavírus-fertőzöttek ellátására mind a személyi, mind a tárgyi feltétel adott, és az ellátás centralizálása a cél.

Két kórház területén is lesznek katonai kórházrészlegek

Ez utóbbi kapcsán kitért arra,

előfordulhat, hogy egy-egy beteget nem a hozzá legközelebbi kórházba visznek majd, hanem a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézménybe, ahol a gyógyításhoz minden feltétel adott.

Hétfőtől minden vendéglátóhely 23 órakor bezár és rövidül a külföldről hazatérők karanténja

Európai Bizottság

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.09.18 - 22:00
  Közvetlen hivatkozás

  Közben ez a rozzant vén tyúk szemlátomást egyre jobban fodrászolt, több ruhában parádézik, mint egy csorda szupermodell az évi katalógus fotózásakor és ezen a fotón még profi sminkesre is rászabadították, na nem mintha az összhatáson lényegileg mindez változtatna, csak a koronamegszorítások anyagi vonzatai között igazán ÉRDEKES! Tán nemsoká arrogán antilopné módjára ő is hetibérletet vált a plasztikai sebészhez!

  Válasz
 • Avatar
  2020.09.19 - 04:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nyunyokas cilike ki mer allni az emberek ele, es ki meri nyilatkozni, hogy minden feltetel adott a megemelkedett betegletszam ellatasara ism, holott mar a Koranyi korhaz orvosa vilagosan elmondta, hogy nem a lelegeztetogepek szamaval van a problema, hanem az azt kezelo szemelyzet hianya miatt nem tudnak tobb beteget fogadni. Egyszeruen nem ertem, hogy meddig folytathatjak az egyre nyilvanvalobb hazugsagaikat a valosaggal szemben?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük