Dr. Kunetz: az egész budai baleseti sebészeti ellátást áttolják a Pestre – Tessék vigyázni tűzzel, vízzel, gépjárművel!

A budapesti kórházak és a sérültek esetében is fontos változás, hogy az egész budai baleseti sebészeti ellátást áthelyezik a pesti részre, a Merényire, a Baleseti Intézetre és a Honvédra, a János Kórházból pedig teljes COVID kórházat csinálnak.

“Tessék vigyázni tűzzel, vízzel, gépjárművel!”

Ismerve a budapesti dugók természetét, mire egy Budán balesetet szenvedett orvosi ellátáshoz juthat, forgalomtól függően mindenképpen cirka fél órával több idő telik el, mint eddig. Értem én, hogy a koronavírus mindent felülír, de a teljes budai oldal baleseti sebészetét megszüntetni nem tűnik a legemberbarátibb intézkedésnek.

Dr. Kunezt Zsombor közösségi oldalán írta le aggályait:

“Mindeközben, az egész budai baleseti sebészeti ellátást áttolják a pesti részre, a Merényire, a Baleseti Intézetre és a Honvédra. A János Kórházból teljes COVID kórházat csinálnak. Eddig sem unatkoztak, most kapnak még beteget. Azonban egy nagyobb baleset bekövetkeztekor a sérültek túlélési esélye meredeken csökkenni fog.

Nincs ma Magyarországon olyan intézmény, amely 2 nagyon szerencsés esetben 3 egyszerre érkező súlyos-életveszélyes állapotú beteget el tudna látni egy adott időpillanatban.

Budapesten eddig egyszerre 4-8 ilyen betegellátása sikerülhetett, mától ez a szám dedikáltan csökkenni fog nagyon ideális esetben max.6 főre

Egyetlen megoldás lesz: ezen betegek vidékre szállítása, ami éppen annak a függvénye, hogy van-e abban az időpillanatban szabad légimentő kapacitás, vagy nincs.

Földi úton szállítva ezen betegek jelentős időveszteséget szenvednek és még a szállítási trauma is jelentősen rontani fog az állapotukon.

Tessék vigyázni tűzzel, vízzel, gépjárművel!”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3228130550575268

Frissítés!

Az álhírekkel szemben nem alakul Covid-kórházzá a Szent János Kórház

– közölte az intézmény kedden az MTI-vel. Az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő közleményében azt írta,

a traumatológia ügyelet keddtől, szeptember 22-étől érvényes átszervezése az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) egyeztett módon, csak az adott hétre vonatkozik és csupán az ügyeleti időben történő felvételekre terjed ki.

Jövő hétfőtől

ugyanis a hét négy napján továbbra is folyamatosan biztosítjuk a területi ellátást,

kedden, szerdán és vasárnap pedig csak az ügyeleti időben kértük mentesítésünket a járványügyi többletfeladatok miatt. Erről újabb határozatot fog kibocsátani az NNK

– írták.

Hozzátették:

teljességgel téves az a hír, hogy a Szent János Kórház valamennyi betegellátó osztályát illetően Covid-kórházzá alakul, csupán az Ortopédiai osztály átszervezése kezdődött meg. Jelezték: az osztályt felkészítik a lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegek fogadására és ellátására, ahogyan tavasszal is tették.

A bent fekvő betegek érdekeit messzemenően figyelembe véve, a fokozatos átállás miatt kértük az ügyeleti felvételi kötelezettség alól való mentesítést erre az egyetlen hétre –

tették hozzá.

Dr Kunetz a Klubrádióban reagál, azt mondta, hogy a rendelkezések “percenként változnak”.

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük