Drog-milliók a rendőrségi rajtaütés után - "miénk a vár, tiéd a lekvár" - Városi Kurír

Sorting by

×

Drog-milliók a rendőrségi rajtaütés után – “miénk a vár, tiéd a lekvár”

Egy drog-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet április közepén történt felszámolása után a nyomozók a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket is visszaszerezték a gyanúsítottaktól.

Hirdetés

Óriási drogfogás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala (KR NNI VVH) a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának folyamatban lévő nyomozásához kapcsolódva vagyon-visszaszerzési eljárást folytat. A kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyó alapügyben 2021. április 15-én – több rendőri szervet érintő – összehangolt bűnügyi művelet keretében csaptak le a rendőrök az elkövetőkre a Terrorelhárítási Központ közreműködésével. Az akció alkalmával a rendőrök mintegy 250 millió forint feketepiaci értékű drogot: 80 kilogramm marihuánát, 3 kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le.

 

drog

űFeltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét

A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűnös úton megszerzett értékek elvonására, a bűnözők által felhalmozott értéktárgyak lefoglalására. A KR NNI VVH nyomozói a vagyon-visszaszerzési eljárás során feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Megállapították, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószer értékesítéséből nagy vagyonra tett szert, azt megelőző életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak.

Az áprilisi elfogásokat követően 2021. május 12-re a VVH munkatársai szerveztek összehangolt rendőri akciót, ez alkalommal pedig a vagyon-visszaszerzés volt a fókuszban. A rendőrök több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le három gyanúsítotthoz kapcsolható – és a bűncselekmények elkövetéséből származó – vagyonelemeket, így műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat és quadot, valamint kondicionáló gépeket. A nyomozók ezen túl zár alá vettek több ingatlant is.

Az alapügyben a gyanúsítottak letartóztatása mellett folyik tovább a nyomozás, a KR NNI VVH pedig a vagyon-visszaszerzési eljárását folytatja esetleges új vagyonelemek felderítése, valamint a lefoglalt értékek bíróság útján történő elvonása érdekében.(police.hu)

(Képünk: begyűjtés police.hu)

Hasonló

drog

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Drog-milliók a rendőrségi rajtaütés után – “miénk a vár, tiéd a lekvár”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.