Duke fejelt győztes gólt Tunézia ellen

Ausztrália 1-0-ra legyőzte szombaton Tunéziát a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Az Aïssa Laïdounival felálló Tunézia a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének egyik kellemes meglepetése volt

Gól nélküli döntetlent játszottak Dániával, és akár azt is mondhatnánk, hogy a legjobb afrikai csapat volt az első fordulóban. Ezek alapján pedig a Karthágó sasainak is becézett együttes nagy bizakodással várhatta az Ausztrália ellen meccsét, melyen egy győzelemmel nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé. 

Eseménytelenül kezdődött a meccs, egészen a 23. percig nem is volt kaput eltaláló próbálkozás, ám akkor egy felpattanó beadás után Mitchell Duke remekül fejelt a kapuba, így megszerezve Ausztráliának a vezetést. Az első félidő végén még volt esélye Laïdouniéknek az egyenlítésre, de a veszélyes helyzetek csak veszélyes helyzetek maradtak.

A szünet után már veszélyesebben játszott az afrikai csapat, de az első kapura tartó próbálkozásukra egészen a 72. percig kellett várni. Egy utolsó pontos passz, egy jól átvett labda vagy egy jó ütemű indítás mindig hiányzott Tunéziától, hiába játszott nagy fölényben a meccs második felében.

Ausztrália történetének 18. vb-meccsén a harmadik győzelmét aratta – és 1974 után másodszor zárt kapott gól nélkül -, így megmaradt az esélye a továbbjutásra, melyet majd Dánia ellen vívhat ki a csoportkör zárófordulójában.

FIFA labdarúgó-világbajnokság

D csoport, 2. forduló:

Tunézia-Ausztrália 0-1 (0-1)
al-Vakra, 41 823 néző. Vezette: Daniel Siebert (német)
Gól: Duke (23.)
Tunézia: Ájmen Damen – Dylan Bronn (Vajdi Kesrida, 73.), Jasszin Meriah, Montasszar Talbi – Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, a szünetben), Ellyes Skíri, Aissa Laidouni (Vahbí Hazrí, 67.), Alí Abdi – Naim Sliti, Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 73.), Jusszef Mszakni.
Ausztrália: Mathew Ryan – Fran Karacic (Milos Degenek , 75.), Harry Souttar, Aziz Behich, Kye Rowles – Mathew Leckie ( Keanu Baccus, 85.), Jackson Irvine, Aaron Mooy, Craig Goodwin (Awer Mabil, 85.) – Mitchell Duke (Jamie Maclaren, 64.), Riley McGree (Ajdin Hrustic, 64.)

Forrás: M4 Sport

Olivier Giroud duplázott Ausztrália ellen