Ébredezik a tetszhalott Hollywood —  Tilos a szex és a bunyó!

A világjárvány több más iparág mellett a mozifilm- és televíziós sorozatgyártást is knockoutolta. A mélyütés következményei legjobban Hollywoodban voltak érezhetők. Nem csak a már dobozban lévő alkotások bemutatóját halasztották el a stúdiók, de -természetesen- leálltak az éppen aktuális forgatások is.

Hollywood újragombol minden kabátot

A bénultság állapota lassan engedni látszik, ezt bizonyítja az is, hogy a televíziósorozatok írói elkezdték átdolgozni már kész, forgatásra váró forgatókönyveiket azért, hogy minél tökéletesebben lehessen megvalósítani azokat. Az egyik USA-ban kedvelt sorozat alkotói például azt találták ki, hogy az új évadnyitó epizód a karakterek tudatában a virtuális valóságban “egy isten sisakjában” játszódik.

Persze akadnak olyan írók is, akik kivárnak még, mert “Nem akarok mindent hatszor átírni, amíg az iránymutatások megváltoznak.” – mondja egyikük, John Johns.

Csak semmi szex!

Legnagyobb gondot természetesen a tömeg- és szexjelenetek forgatása, illetve kényszerű elhagyása okozza.

A show-biznisz alkotói közül többen félnek attól, hogy a sorozatokat és egyéb műsorokat olcsóbbá kell tenni, hogy a gyártási költségek között helyet tudjanak szorítani a stábtagok folyamatos tesztelésének. Ezt látszik igazolni az is, hogy a gyártók igyekeznek rászorítani az írókat, hogy ugyanolyan hőfokú, érdeklődést kiváltó forgatókönyveket írjanak, mint ennek előtte, de sokkal kevesebb karakter alkalmazásával.

“Ha egy vírus előtti jelenetet egy gyermekekkel teli  születésnapi partira helyeztünk, vírus után  -az elvárás szerint-  kettő vagy három karakter ül egy konyhaasztal körül, és beszél némi villanással ilyen olyan trükkökkel érdekessé téve a jelenetet” mesélte rosszkedvűen egy író a The Hollywood Riporter-nek.

Nem csak Hollywood keresi megoldást

Ausztrália kedvenc sorozatának alkotói például bejelentették, hogy a továbbiakban minden olyan jelenetet, ami csókkal, vagy ütéssel végződne, megvágnak még az érintkezés előtt, a befejezést pedig a nézőkre bízzák.

Hollywood

Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy egyes szerzők és stúdiók már a kézfogásokat is kiirtják és ahogy fentebb is írtuk, egyre nagyobb a keletje az olyan sorozatterveknek, amikben csak egy-két karakter szerepel.

Na és itthon?

A Nemzeti Filmintézetben (NFI) a  Világgazdaság érdeklődésére elmondták:

“Magyarországon hivatalosan nem állították le a forgatásokat, de március közepétől a korlátozó intézkedések miatt egy átlagos stábbal már nem lehetett dolgozni. Ugyanakkor kiemelték, hogy egyetlen film készítése sem hiúsult meg, mert még márciusban átütemezték a folyamatban lévő gyártások finanszírozását. Az NFI támogatásával készülő alkotások közül mindössze az Átjáróház forgatását kellett megszakítani, de mától (jun 15. szerk.)az is folytatódik.

Gyors szemlénk után felvetődik a kérdés, amire hamarosan a képernyőről érkezik a válasz:

az így kilúgozott, újraindított és újabb sorozatok mennyire kötik le a nézők millióit?

Azt mindenesetre biztosan állíthatjuk, hogy Hollywoodban még nagyon sokáig kell várni, hogy újra olyan monstre tömegjelenetek forogjanak, mint mondjuk a Ben Hur kocsiversenye, vagy a Trója harci képei és akkor még az Utolsó tangó Párizsban, illetve mondjuk a Thomas Crown ügy túlfűtött erotikus jelenetiről nem is beszéltünk.

Forrás: IgenDe

Hasonló

hollywood

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük