Egy hírhedt német neonáci is ott lesz a magyar külügy konferenciáján

Nem a pedofilmentegető amerikai Milo Yiannopoulos lesz az egyetlen szélsőséges, akit meghívtak a konferenciára. Miközben Németországban a Fidesz próbálja jobbközép pártként eladni magát, Magyarországra már neonáci is jöhet kormányzati vendégként.

Az egyik legismertebb német neonáci is vendégül látják azon a január végi rendezvényen, amit a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával rendez a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány.

Az Európa jövőjéről szóló, a Várkert Bazárban rendezendő konferencián magyar részről mások mellett Szijjártó Péter, Deutsch Tamás és Csányi Sándor OTP-vezér vesz részt.

A külföldi vendégek közt lesz az „alt-right”-nak nevezett amerikai szélsőjobboldali mozgalom ikonikus figurája, Milo Yiannopoulos, aki pedofilokat mentegető megnyilvánulása miatt már saját szellemi közegében is nemkívánatosnak számít.

Azonban nem is ő az igazi botránykő, hanem Götz Kubitschek, aki rasszista, iszlámellenes, szélsőjobboldali nézeteket terjesztő intézeteket, kiadókat és folyóiratokat működtet.

Nem tagja a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) pártnak, de az AfD-n belüli náci politikusok informális köre, az úgynevezett Szárny főideológusának számít. Björn Höcke, a párt thüringiai elnöke, aki januárban a berlini holokauszt-emlékmű ellen tartott beszédet, Kubitschek követőjének számít.

Az AfD két korábbi vezetője, Bernd Lucke és Frauke Petry is veszélyesnek tartotta Kubitschek nézeteit és párton belüli jelenlétét. Lucke, az AfD alapítója személyesen akadályozta meg, hogy Kubitschek az AfD tagja lehessen. Úgy látszik, hogy aki még az AfD-nek is túl szélsőséges, Szijjártó Péter minisztériumának elfogadható partner.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük