Az amerikai gamerek között népszerű szívatás lényege, hogy ráhívják a rendőröket valakire azzal, hogy fegyveresen túszokat ejtet, pedig nem is. Ennek az ártatlan áldozata volt az a 28 éves amerikai férfi, akit a saját háza ajtajában lőttek agyon a rendőrök csütörtökön Kansasben.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]
Eddig annyit lehetett tudni, hogy Andrew Finchet a wichitai otthona ajtajában azután lőtték agyon a rendőrök, hogy egy hamisnak bizonyult telefonos bejelentés szerint agyonlőtte az apját és túszul ejtette az anyját és a testvéreit. Miután a rendőrök kiérkeztek a címére, majd fegyvereiket a bejáratra irányozták, a férfi odament az ajtóhoz, kinyitotta, majd eddig tisztázatlan körülmények között agyonlőtték.

Egy helyi újság most screensohotokkal igyekezett bizonytani, hogy Finch a swatting nevű, igen durva “ugratás” áldozata lett. A swatting internetes – azon belül főleg az amerikai gamerek körében elterjedt – szívatás, ami annyit jelent, hogy a haverjaid/ellenségeid azzal hívják fel a rendőrséget, hogy valami durva bűncselekmény – jellemzően túszejtés vagy gyilkosság – folyik a lakásodban, majd jót nevetnek azon, hogy a házadat kommandósok ostromolják.

Az áldozat maga mégcsak nem is volt gamer. A Wichita Eagle szerint két számítógépes játékos Call of Duty-játék közben konfliktusba került, az egyik swattolással fenyegette meg a másikat, mire az, látszólag tökösen megadta neki a címét. Csakhogy kamu címet mondott be, egész pontosan a későbbi áldozatét.

(Forrás: 444)
[mnky_ads id=”3390″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét