Egy magyar rendőr napi beosztása: “reggel 5:00 szolgálat kezdés, szolgálat vége ismeretlen” – És az Öné, Pintér belügyér úr?

Minden mikrofonhoz jutó kormánytag büszkén számol be arról, hogy Magyarország milyen baromi biztonságos hely. Azt hinné az ember, hogy a rend őrei megbecsült emberek, hiszen nekik köszönhetjük, ha tényleg így van, nem a szócsöveknek.

A valóság kicsit más…..

A zseruellátó közösségi oldalán tette közzé, hogy nem leányálom manapság rendőrnek lenni. Hétfői hír volt, hogy Orbán Viktor gangos rezidenciáján fogadta a

15. Maccabi Európa Játékok küldöttségét, Motti Tichauert, az Európai Maccabi Szövetség elnökét és Jack Terpinst, a Maccabi World Union alelnökét

mely alkalomból újfent elmondta, hogy

A hétfőn kezdődő és augusztus 7-ig tartó budapesti Maccabi Európa Játékok

minden idők legnagyobb magyarországi multisport rendezvénye, amelyre 42 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2300 versenyző. Ez rekord-részvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében. A kormány mintegy ötmilliárd forint költségvetési támogatást biztosított a játékok előkészítésére és lebonyolítására.

Ebből akár juthatott volna arra is, hogy a rendezvény biztonságáért felelő rendőröket rendesen megfizetik és ellátásukról is XXI. századi módon gondoskodnak.

Ezzel szemben…..

“Maccabi játékok biztosítás.. Reggel 5:00 szolgálat kezdés, szolgálat vége ismeretlen, amit persze már az eligazításon tudsz meg, amúgy csak 17:00ig vagy tervezve(21:30kor írok..).
Reggeli, ebéd, vacsora csodálatos módon jár, szendvics, ami 15:00 körül már így 32-35°körül nem olyan “finom”. Ivóvíz fejenként egy liter, egész napra(nem hideg).

Eligazításon elhangzottak alapján: majd akkor eszel, wczel, ha esetleg megállnak a buszok és lesz idő(buszkisérés egész nap, megállás nélkül). Munkaközi szünet nem jár.
De így legalább nekünk nem volt annyira melegünk, ellentétben azokkal a kollégákkal, akik kint álltak, mert őket egész nap ugyan ott láttam állni…

Jelen esetben boltba menni nem volt idő.. Reméljük más kollégák szerencsésebbek voltak!”

Csoda, hogy vannak, akik még nem szereltek le!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük