Egy szelet szeretet – karácsonyi ételosztás Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport karácsonykor sem feledkezett meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról.

Ünnepi menü

A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívtuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat. Kis csapatunk ünnepi menüvel igyekezett – ha csak pár órára is – szebbé tenni a Megváltó születésének ünnepét. Volt szinte minden a téren, ami a karácsonyhoz hozzá tartozik. Karácsonyi dalokkal fogadtuk az érkezőket, volt szaloncukor, ünnepi kuglóf, és téli ruhákat, játékokat tartalmazó csomagok a családoknak, gyerkőcöknek.

Ahogyan 8 éve mindig, a menü finom töltött káposzta volt, mellé friss kenyér dukált.

Egykor, még 2012 elején az első ételosztásokat az utcán élőknek hirdették meg,

ma már többnyire ők vannak kevesebben. A hosszú sorban a hajléktalan honfitársak mellett nagyon sok az egykor jobb napokat látott kisnyugdíjas, közmunkából tengődő felebarát. Sokan rokkantsági nyugdíjból vegetálnak és mind többen mennek olyanok, akik élete az utóbbi években került lejtőre, eladósodtak, nyögik a devizahitelt. Már nem lepődnek meg azon, hogy mind több nyugdíjas férj és feleség jön kézen fogva, kis edénykéjükkel.

A karácsony másnapi debreceni ételosztás szikár tényei:

  • közel 200 embertársunknak tudtuk kicsit szebbé tenni az ünnepet, kiosztottunk több tucat bejglit,
  • közel 10 kilogramm szaloncukrot,
  • 50 kilogramm kenyeret, rengeteg játékot, és
  • 200 csomag karácsonyi süteményt.

A családoknak meleg téli ruhát tartalmazó csomagot hozott a Jézuska, hála a jószívű embereknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük