Connect with us

Kerítésen innen

Egy tragédia – két reakció: Magyar Péter vs. Orbán Viktor

Egy tragédia - két reakció: Magyar Péter vs. Orbán Viktor
Megosztás

Hétfőn összehangolt, számos civil célpontra irányuló terrorbombázást hajtott végre az orosz légierő Ukrajna ellen. Az orosz cirkálórakéták több kórházat is eltaláltak, a legnagyobb nemzetközi felháborodást a kijevi Ohmatdit nevű gyermekkórház elleni tragédia, a kettős csapás váltotta ki: itt találat érte a toxikológiát, a gyermekonkológiai részleg közelében, ahol éppen több tucat gyermek kemoterápiás kezelése folyt. 

Magyar Péter reakció

A TISZA-párt frontembere hétfőn gyűjtésre hívta fel követőit és megígérte, hogy személyesen szállítja a helyszínre az összegyűlt adományt.

Kedd este újra jelentkezett:

„Köszönjük a rengeteg önzetlen felajánlást! Pár óra alatt majd 15 millió forint pénzbeli adomány és óriási mennyiségű orvosi felszerelés, gyógyszer, higiéniai eszköz, tartós élelmiszer, baba-mama csomagok érkeztek felajánlásként a Medspot Alapítvány és a TISZA Párt kijevi és kárpátaljai humanitárius látogatásához.

Mindenkinek köszönjük a nehéz helyzetben lévő ukrán és magyar emberek nevében

Holnap hajnalban 3 kisbusszal, egy szállító járművel, a közönségkedvenc Ricsivel és két mentőautóval elindulunk Kijevbe. Várhatóan késő este érkezünk meg.

Csütörtök reggel ellátogatunk a lebombázott kórházba, majd oda, ahova a sérült gyereket szállították. Majd elindulunk vissza Kárpátaljára.
Csütörtök éjszaka érkezünk Ungvárra. Pénteken ott is és Beregszászon is találkozunk a magyar közösség tagjaival és egyházi vezetőkkel. Várhatóan pénteken este érkezünk haza.

A látogatás során nem találkozunk politikai vezetőkkel, csak civilekkel.

A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre.

Mi magyarok, politikai hovatartozástól függetlenül mind elutasítjuk az erőszakot és háborút. Szolidárisak vagyunk, a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra.”

Orbán Viktor olvasata

Orbán Viktor, aki múlt héten előbb Kijevben, majd Moszkvában járt, hogy az EU soros elnöki pozíciójából – de uniós felhatalmazás nélkül – saját (valamint Vlagyimir Putyin) békeelképzeléseiről tárgyaljon, kedden Facebook-oldalán reagált a hétfői terrorbombázásra.

Orbán Viktor nem említette a gyermekkórház elleni kettős csapást, és nem ítélte el Oroszországot és Vlagyimir Putyint sem a terrorbombázások miatt.

„A tegnapi Kijev elleni tragikus és szörnyű támadás igazolta a félelmeinket: ahogyan az várható volt, az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett.

Pontosan ezért kezdtünk békemisszióba 9 nappal ezelőtt. A növekvő háborús szenvedés arra kellene sarkallja a világhatalmakat, hogy feladják a háborúpárti politikát, és helyette egy békepárti politikával elvezessék Oroszországot és Ukrajnát a tűzszünethez és a béketárgyalásokhoz. Csak így előzhetjük meg azt a ma még beláthatatlan mértékű pusztítást, amely előttünk áll a következő hónapokban.”

Csak úgy….

Gábor György vallásfilozófus szerint:

Miután az oroszok egykedvűen szétlőttek egy kijevi gyermekkórházat, Orbán képes volt azt mondani, hogy az orosz-ukrán háború kegyetlensége szintet lépett.

Segítsünk ennek a velejéig gyáva, mérhetetlenül romlott alaknak: nem az orosz-ukrán háború kegyetlensége lépett szintet, hanem az orosz agresszor gyilkolási kedve, elborzasztó kegyetlensége és állatiassága.

Orbán már mindenhol, minden relációban és minden megnyilatkozásában újabb és újabb Szabadság téri mocskos, romlott és hazug kreálmányokat állít fel.

Mellékesen, hogy a pars pro toto lényegét még Orbán is megértse: hasonlóan ahhoz, ahogy nem a magyar nép lopási hajlama lépett szintet, hanem Orbáné és családtagjaié.”

Szerző