Eislingeni szatírt fogtak Budapesten

A Német Központi Célkörözési Egység 2023. január 25-én azonnali, gyors segítséget kért a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályától, ugyanis olyan információhoz jutottak, hogy egy súlyos, szexuális jellegű bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Budapesten tartózkodhat -számolt be a police.hu.

Aki keres, ugye….

A KR NNI célkörözési nyomozóihoz eljutatott adatok szerint az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani az egészségügyi létesítményből.

A magyar fejvadászok lépéskényszerben voltak

Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak, és

a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását.

Kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

A TEK segített

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. Majd a német kollégák jelzését követő két órán belül a TEK műveleti egységével közösen elfogták a 25 éves német állampolgárt, akit a BRFK XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára állították elő.

A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

Friss híreink!