Ejnye városháza, miért kell vissza-"tarlósiasodni"? - Városi Kurír

Sorting by

×

Ejnye városháza, miért kell vissza-“tarlósiasodni”?

Jönnek a vadiúj használt villamosok egyenesen a frankfurti sínekről. Ez eddig rendben is van, hiszen jól tudjuk, hogy nemcsak a szegényember, de annak fővárosa is vízzel főz. A baj csak az, hogy akárcsak Tarlósék, Karácsonyék is kezdik elhinni, hogy a kommunikáció, még ha mellébeszél is csodafegyver, pedig nem.

Hirdetés

Jön, jön, jön!

Budapest olyan villamosokat akart vásárolni a frankfurti közlekedési vállalattól, amikbe az eladó szerint nem lehet klímát tenni. A Duewag-Siemens 1993 és 1997 között gyártott R-wagen típusú járműveiből 35-öt venne meg Budapest, 7,7 milliárd forintért. Karácsony Gergely főpolgármester a Világgazdaság szerint már elfogadta az ügyletről szóló határozatot. (hvg.)

Hiába állítja maga az eladó, hogy  ezeket a járműveket nem lehet klimatizálni, a főváros vezetése, akárcsak anno Tarlós István a 3-as metró felújítása  és annak akadálymentesítése okán is a tények ellen hablatyol. Karácsony Gergelyék sokadszor állítják, kellő biztonságérzettel, hogy ők bizony megteszik a lehetetlent és kimatizálják ezeket a járműveket, csak legyenek már itt!

„Ezt felismerve, az első pillanattól kezdve azzal számoltunk, hogy a beszerzendő villamosok honosítása során a klimatizálást meg kívánjuk oldani. A klimatizálhatóság előzetes felmérését, tervezését megkezdtük, jelenleg műszaki akadályát nem látjuk a megvalósíthatóságnak, amelyet az elsőként beszerzendő prototípus jármű átalakítása egyértelműen igazolhat majd” – emelték ki, hozzátéve, hogy jelenleg tart a beszerzés pénzügyi kérdéseinek és a járművek műszaki megfelelőségének vizsgálata.”

Mi szükség van az ilyen nyugtatótípusú mellébeszélésre, “hangulat simogatásra”? Mert ha véletlenül, szembe menve akár a fizika törvényeivel is, sikerülne a klimatizálni a villamosokat, az óriási bejelentés lehetne (múltidőben), így viszont nemcsak feladják a labdát a kormány oldalnak, de felesleges várakozást is ébreszt a fővárosiakban és nagy lehet a csalódás.

(Fotó: vgf-ffm.de)

Kapcsolódó

Tarlós

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.