Dőljön hátra, mentve a haza! A Semjén-Kovács duó és a Pálinka Nemzeti Tanács megtalálta az év és a Vadászati hepaj páleszét! - Városi Kurír

Sorting by

×

Dőljön hátra, mentve a haza! A Semjén-Kovács duó és a Pálinka Nemzeti Tanács megtalálta az év és a Vadászati hepaj páleszét!

Laza szerda reggelre ébredhettünk, hiszen letudva a nemzet egyik talán legfontosabb gondja! Nem kell tovább törpölnie annak, aki az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából amúgy mélymagyarosan akar bepáleszezni, megvan az említett világesemény hivatalos nedűje. Celebrálásánál a két legavatottabb: Kovács Zoltán és Semjén Zsolt állt őrt.

Hirdetés

Az úgy kezdődött….

A kormány által következetesen világkiállításnak nevezett, de a világkiállítások hivatalos listájában nem szereplő esemény eddig is mintegy 70 milliárd forintba került.

Begyorsult a közmilliárdokat elnyelő gépezet. Hétfőn, a keszthelyi Vadászati Múzeumban kihirdették az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás pálinkája verseny győzteseit.

A versenyt és a kiválasztást – az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-vel történt szakmai együttműködési megállapodás alapján – a Pálinka Nemzeti Tanács bonyolította le.

A megmérettetésen azok a pálinka előállító vállalkozások indulhattak, akik a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen Arany minősítést, illetve a 2020. évi Pálinkakiválóság versenyen Top Pálinkakiválóság minősítést szereztek a meghirdetett kategóriák valamelyikében. A győztesek – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán kormánybiztos jelenlétében – Nagy István agrárminisztertől vehették át a kitüntető oklevelet.

Semjén: Ahol betiltották a vadászatot, ott romlik a vadállomány

A Balaton-parti városban látható gyűjtemény a vadászat történetét és jelenét mutatja be, a kiállítás anyagát adományozó és az ünnepségen is jelen lévő Hidvégi Béla vadászt Semjén Zsolt külön is méltatta, megköszönve, hogy nemcsak a trófeákat ajánlotta fel, de vagyonát is a keszthelyi múzeum létrehozására áldozta. Semjén szerint Hidvégi a világban sok helyen igyekezett elfogadtatni a fenntartható vadászat szerepét.

varosikurir 7dst1e5hmt9t1uuzws
Semjén Zsolt (j2), Nagy István agrárminiszter (j) és Kovács Zoltán (b2) – megint agyonlőtt állatok maradványai között töltve az időt – egy jegesmedveszőrt körülülve hallgatja Hidvégi Béla vadászt, aki egykori dolgozószobájában beszél a keszthelyi Vadászati Múzeumban az új épületszárny átadóünnepsége napján. (forrás) Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Ha hiszi, ha nem: már zajlik a 20 napos “Egy a Természettel” Kulturális Fesztivál

Az első eseményt kedden tartották, ahol harsonaszó kíséretében bevonult a Mezőgazdasági Múzeumban rendezett Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon című kiállítást megnyitó díszes társulat. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a „legmagasabb szintűnek” nevezte a magyar vadászati kultúrát, amelyet Ázsiából hoztunk és amely az osztrák, cseh és bajor hagyományok örökségével fejlődött az Osztrák-Magyar Monarchiában.

Az ember antropológiailag egyszerre örököse a naturának és építője a kultúrának. (…) a vadászati művészet képes egyetlen ívben megragadni az ember természeti és kulturális voltát.

Kovács Zoltán, a világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy két éve dolgoznak az 1971-es budapesti vadászati világkiállítás 50. évfordulóján megnyíló rendezvénysorozat előkészítésén, és immár kezd kibontakozni és értelmet nyerni a munka.

„A világkiállítás, és ezen belül a Kulturális Fesztivál minden eleme saját lábán is megáll”

Honnan is ismerős ez a “saját láb”? Ja persze, az Orbán-lány!

Kapcsolódó

 

semjén

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.