Kezdődik? Kijárási tilalom és látogatási korlátozás jön a nagykanizsai idősotthonban! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kezdődik? Kijárási tilalom és látogatási korlátozás jön a nagykanizsai idősotthonban!

Kijárási tilalom és látogatási korlátozások lépnek életbe a nagykanizsai időseket gondozó otthonban. Szeptember elsejétől a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A fenntartó társulás döntött erről, majd ehhez igazította az intézmény vezetője a látogatásra vonatkozó szabályokat. A szigorítást 30 napra vezették be.

Hirdetés

A helyzet fokozódik….

A nagykanizsai idősek otthonában a korábbi hullámokban több áldozatot is szedett a koronavírus. A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket

– számolt be az ATV.

Tóth-Bagó Mónika intézményvezető Híradónknak elmondta:

a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra a családtagoknak, azoknak, akiknek volt védettségi igazolványa. Ez a holnapi naptól megszűnik. A látogatást holnaptól nem a látogatói szobában, hanem csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, kettő fő részvételével tudják biztosítani.

Az otthon lakói között eltérőek a vélemények,

de azzal mindenki egyetért, hogy

az újabb hullámokat csak úgy tudják elkerülni, ha már előre megpróbálnak védekezni. Az intézkedésről az idősotthont fenntartó társulás döntött.

Schauta Marcell társulási elnök felidézte:

az elmúlt három hónapban az elhunytak 85 százaléka 60 év feletti idős krónikus beteg. Pont az a kör, akik a szakosított szociális intézményeknek az ellátottai, tehát pont az intzéményük lakói.

A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették.

Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül. Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül.

Forrás

“Felelős kormányunk” nem így gondolkodik…

Miközben a koronavírus-járvány negyedik hulláma a minden eddiginél fertőzőbb delta variánssal itt van a nyakunkon, addig 30 ezer magyar áldozat után a kormányzat soha nem látott négynapos ünnepet csinált Magyarország születésnapján. Jut eszembe, ahogyan egy áruháznak vagy cégnek, úgy egy országnak sincs születésnapja. Sose nem is volt, nein, nada, zero. Születésnapjuk csak embereknek és legfeljebb más élőlényeknek van, lehet. Egy országot meg lehet alapítani, egy köztársaságot ki lehet kiáltani, de megszülni nem lehet.

A katolikus egyház feje, az argentin Jorge Bergoglio – hivatalos nevén: Ferenc pápa – vasárnap, az Angelus (Úrangyala) áldáson jelentette be, hogy szeptember 12-én Magyarországra és Szlovákiába is látogat.

Az érdeklődő, aki részt vesz az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén és a Vadászati kiállítás eseményein és megússza, hogy nem fertőződik meg a Covid 4. hullámában, annak  a kormány felkínálja az augusztus végétől október végig tartó kilenc hetes időszakban rendezett ingyenes, országos koncertsorozatát – közölte -nem pont ebben a formában- a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

Ezek megőrültek! – ja, nem ez a címe, hanem: Őszi Hacacáré. Ezzel a húzással Orbánék még a felelős kormányzás látszatát is messziről kerülik.

Laza szerda reggelre ébredhettünk, hiszen letudva a nemzet egyik talán legfontosabb gondja! Nem kell tovább törpölnie annak, aki az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából amúgy mélymagyarosan akar bepáleszezni, megvan az említett világesemény hivatalos nedűje. Celebrálásánál a két legavatottabb: Kovács Zoltán és Semjén Zsolt állt őrt. Az úgy kezdődött….

A kormány által következetesen világkiállításnak nevezett, de a világkiállítások hivatalos listájában nem szereplő esemény eddig is mintegy 70 milliárd forintba került.

… és a hozzáértők….

 

idős

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.