Elindul a Fidesz ellen Pikó András Józsefvárosban – Már beadta felmondását a Klubrádióban

Pikó András rádiós műsorvezetőt, a Klubrádió munkatársát kérte fel polgármesterjelöltnek az őszi önkormányzati választásokra Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban a Momentum az együttműködő ellenzéki pártok nevében. Pikót támogatja a Momentum és a C8 Civilek Józsefvárosért Civil Társaság mellett szinte az összes ellenzéki párt (MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum, Szolidaritás, LMP), kivéve a Jobbikot.

Nehéz döntés volt a felmondás

Pikó a Media1 kérdésére elmondta, hogy nagyon nehéz döntést hozott, hiszen közel 30 évnyi rádiós múlt van a háta mögött, abból 18 esztendő a Klubrádiónál, ahol nagyon szeretett dolgozni. Végül beadta felmondását a Klubrádióban annak érdekében, hogy józsefvárosi polgármesteri kampánya, politikai szerepvállalása miatt ne érhesse támadás a Klubrádiót.

Emellett nem szeretné, hogy például a Reggeli Gyorsban, ahol mostanáig műsorvezető volt, úgy kelljen Józsefváros jelenlegi vezetőjét, Sára Botondot vagy akár a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó volt polgármestert, Kocsis Mátét kérdeznie, hogy közben velük folytat politikai küzdelmet, az ő általuk is okozott vagy megoldatlan józsefvárosi problémákra is próbál megoldást nyújtani esetleges megválasztása után.

Telefonon búcsúzik

Pikó András a Media1 érdeklődésére azt mondta, hogy a rádió Reggeli Gyors című műsorában utoljára pénteken hallható, de már ott is csak telefonon búcsúzóul hívják őt fel, hogy arról érdeklődjenek, miért nincs a stúdióban a megszokott módon.

Szavai szerint Józsefváros működését a madridi önkormányzat mintájára átalakítaná. Azt mondta,

  • Bármely kerületi lakos kezdeményezést indíthatna a városrészben, tehát részvételi demokráciában működne a továbbiakban a VIII. kerület, és a lakosság jobban beleláthatna az önkormányzat működésébe.
  • Felmondaná a Lokál című kormánypropagandista újsággal kötött támogatási szerződést, melynek keretében Józsefváros évente 25-30 millió forintot szór el az újságban.
  • Azt szeretné, ha a legsokszínűbb és jelenleg legszegényebb budapesti kerületben végre mintaszerű dolgok történnének, amit akár más városrészek is megvalósíthatnak.
  • Aggályosnak tartja, hogy Józsefvárosban rengeteg üres, vagy akár befalazott vagy lerobbant önkormányzati lakás van, szeretne ezen is változtatni.
  • A kutyafuttatók ügyét is szeretné rendbe tenni.
  • Növelné a zöld felületeket a kerületben.
  • Fel fogja hívni a figyelmet a józsefvárosi iskolákban lévő problémákra is, amelyek miatt tudomása szerint minden harmadik gyereket elvisznek a kerületből egy másik iskolába.
  • Úgy gondolja, ha Józsefvárost lecsatlakoztatja a Fidesz köré épített korrupciós hálózatról, akkor sokkal jobban működhet a kerület.

(Forrás: Népszava)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük