“Éljen Soká a Gondolatrendőrség”

Mint arról beszámoltunk, dübörgő hazánkban egy portál azzal az előremutató kéréssel fordult a diáksághoz, hogy ahelyett, hogy beszélgetnének, érvelnének, inkább jelentsék náluk, ha nem tetszik oktatójuk véleménye. Na, nem a szaktárgyi, hanem a jelenlegi magyar állapottal kapcsolatos. Újabb hungarikummal gyarapodtunk!

Házmester kerestetik! (elnézést a volt szakma igazi képviselőitől)

“Tiltakozom önmagam ellen”

hashtaggel terjed Pintér Dániel Gergő bejegyzése. A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója ezzel tette közzé a saját maga elleni feljelentést, miután a kormányközeli 888.hu-ban egy cikkben felhívás jelent meg.

Ebben azt írják :

“eleged van az egyetemen zajló kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet?”

Az ügy előzménye, hogy Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője közleményben cáfolta egy, a tanszéken megtartott eseményről szóló cikkben foglaltakat.

“Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője melletti kiállásként ezúton hivatalosan is tiltakozom önmagam ellen és szeretném feljelenteni önmagamat a páratlan színvonalú oknyomozói munkát végző 888.hu-nál.

Pintér Dániel Gergő az elmúlt években hang- és videófelvételekkel egyértelműen bizonyítható módon több száz alkalommal beszélt

– a magyar médiapiac szervilizmusáról, átpolitizálódásáról;
– a kormánypropaganda etikátlanságairól;
– a mindenkori hazai értelmiség szerepvállalásának fontosságáról;
– a politikai kommunikáció felelősségéről;
– a gyűlöletkampányok és a fakenews veszélyeiről;
– a kormány kommunikációs torzításairól;
– a Miniszterelnök szakpolitikai melléfogásairól;
– az oktatás, a tudomány és a gondolat szuverenitásáról;
– a PR szakma morális szabályrendszeréről.”

Köszönöm, hogy nyilvános karaktergyilkosság keretében megtisztítanak önmagamtól és remélem, hogy a jövőben még több, identitáskereső 19 éves egyetemistát tudnak pártpolitikai szócsövekként rekrutálni

“Éljen Soká a Gondolatrendőrség” – jeligére”

fejezte be a bejegyzését, amit több mint százötvenen osztottak meg, köztük egyetemi oktatók.

Nem a 888 találta fel, csak használja….

Nem a magyar felhívás az első, amiben tanáraik feljelentésére bíztatnak tinédzsereket, fiatal felnőtteket. Korábban az euronews is megírta, hogy a német szélsőjobboldali AfD a tanáraik utáni kémkedésre buzdította a gyerekeket. Válaszként a tanárok tömegesen jelentették fel magukat.

Ana Campagnolo, a frissen megválasztott brazil elnök pártjának képviselője pedig arra kérte a diákokat, hogy jelentsék fel azokat a tanáraikat, akik panaszkodnak Bolsonaro győzelme miatt.

(forrás: euronews.hu)

NER-javaslat: Elkaszáltak? Jelentsd fel a tanárod! – G.Fodorék nyereményjátéka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük